Partidul Nostru va remite Procuraturii Generale materiale privind fărădelegile de la Poșta Moldovei

by D M
Distribuiti mai departe...

Angajații Poștei Moldovei cer acțiuni imediate care să remedieze situația întreprinderii. Câțiva dintre ei au semnat o scrisoare în care cer ajutorul liderului Partidului Nostru, Renato Usatîi. Oamenii spun că ar putea rămâne fără serviciu sau cu salarii mai mici din cauza unui ordin, emis de directorul interimar Vitalie Zaharia, prin care li se reduce volumul de muncă. Scrisoarea a fost citită de Dumitru Ciubașenco în cadrul unei emisiuni săptămânale, realizată împreună cu Ilian Cașu și Elena Grițco.

Stimate domnule Renato, după Calea Ferată a venit rândul Poștei Moldovei. Ruda fostului nepreședinte Dodon, Vitalie Zaharia, directorul interimar al întreprinderii, a primit indicații de a bancrotiza Poșta Moldovei. Săptămâna trecută a fost emis un ordin în care se spune că poșta trebuie livrată pe rutele republicane 4 zile în săptămână și nu 5 cum era până acum. Corespondența nu este livrată în ziua de marți„, se menționează în răvaș.

Dumitru Ciubașenco: „Juriștii explică de ce acest ordin este ilegal. În legea cu privire la comunicațiile poștale se spune că furnizorul de serviciu poştal universal este obligat să asigure în fiecare localitate cel puţin o colectare de la fiecare oficiu poştal şi punct de acces şi cel puţin o livrare la adresa oricărei persoane fizice sau juridice în fiecare zi lucrătoare, dar nu mai puţin de 5 zile pe săptămînă, cu excepţia cazurilor apărute în urma circumstanţelor şi condiţiilor geografice considerate excepţionale de organul central de specialitate. În aceeași lege se menționează că instituțiile care reglementează activitatea poștei sunt Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, în prezent – Ministerul Economiei în persoana Agenției Proprietăți Publice; Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei. Totodată, legea comunicațiilor poștale menționează că poșta trebuie să activeze 5 zile în săptămână. Reiese că directorul interimar de la Poșta Moldovei a trecut peste toate legile și decide să limiteze absolut ilegal activitatea oficiilor poștale. Oamenii spun că în primul rând au de suferit angajații poștei și familiile lor, așa cum salariul depinde de volumul lucrului îndeplinit și prin urmare va fi mai mic. În al doilea rând, vor avea de suferit pensionarii care-și vor primi pensiile cu întârziere.

În 5 martie, același Zaharia a emis un ordin cu privire la măsurile întreprinse pentru îmbunătățirea situației la întreprindere. Acest plan prevede lichidarea oficiilor din localitățile mici. Deci, oficiile poștale se închid exact așa cum s-au închis școli și centre medicale. Se presupune că 600 de oficii poștale vor activa de 2-3 ori pe săptămână, iar cele din satele mici vor fi închise. Oamenii spun că au mare nevoie de ajutorul nostru și dacă directorul interimar nu va fi oprit, Poșta Moldovei va repeta soarta Căii Ferate.

Angajații Poștei Moldovei consideră că directorul interimar poate fi oprit printr-un dosar penal, pornit de Procuratură pentru depășirea atribuțiilor de serviciu.   

Cel mai grav e că prin aceste acțiuni ale lui Zaharia sunt afectate păturile vulnerabile, îndeosebi pensionarii, viața cărora depinde de aceste alocații de la bugetul de stat. Noi, desigur, împreună cu juriștii o să remitem aceste probe de încălcare a legii de către Zaharia către organele procuraturii„, a spus la rândul lui Ilian Cașu. 

Precizăm că, mai mulți angajați ai Întreprinderii de Stat „Poşta Moldovei” ai Centrului de poștă Bălți, Glodeni și Fălești au protestat zilele trecute. Ei au cerut demisia directorului general interimar, Vitalie Zaharia, nemulțumiți de un ordin al administrației, emis la începutul acestei luni, care ar putea lăsa sute de oameni fără locuri de muncă sau cu salarii mizere.

sursa: pnru.md


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...