(video) Incident cu happy end pentru o familie. Vezi cum un pickup nu a căzut în prăpastie datorită unui simplu lanţ

În statul american Idaho, acum câteva zile, s-a fi putut întâmpla o tragedie de genul celor pe care le putem vedea prin filme. Un pickup Ford a ieşit în afara unui pod, iar vieţile a patru fiinţe din el atârnau literalmente ca de aţă.

https://www.youtube.com/watch?v=UFEWGiAiS5E

S-a întâmplat că un pickup greu Ford F-350 Super Duty (produs în 2004) se deplasa pe un traseu naţional, tractând în spatele său o casă pe roţi. Dar la momentul când a ajuns pe podul de peste râul Malad, care străbate fundul unui defileu adânc, șoferul în vârstă de 67 de ani i-a pierdut controlul volanului din motive deocamdată necunoscute. Să fi fost un curent puternic de aer?…

Drept urmare vehiculul a lovit parapetul drept, după care l-a lovit pe cel stâng, a alunecat peste el şi ar fi trebuit să ajungă peste câteva clipe în prăpastie, dar nu s-a întâmplat. Maşina a stat atârnată cu cabina în jos de lanţul de siguranţă care de regulă se prinde de remorcă pe lângă bara propriu-zisă, cea care se pune în cârligul de remorcare. Astfel, două persoane și doi câini au stat suspendați mai multe minute la o înălțime de aproximativ 30 de metri până la venirea salvatorilor!

Din fericire, atât șoferul, cât și pasagerul (soţia sa de 64 de ani) purtau centurile de siguranță cuplate, ceea ce i-a ajutat să evite traumatisme grave sau să cadă din cabină. Salvatorii au reușit chiar să contacteze victimele prin telefon și să le informeze că ajutorul este pe drum. 

Primii la faţa locului a ajuns un poliţist, dar şi un camionagiu aflat în trecere, care, pentru asigurare au prins pickup-ul de camionul cu cabină verde cu alte lanţuri suplimentare. Curând au sosit şi salvatorii, care i-au ridicat pe toți pasagerii în siguranţă.

Ce a provocat accidentul nu este încă clar. Din imagini se vede că maşina are puntea din spate ruptă şi arborele cardanic deteriorat.

Vezi şi:

https://autoblog.md/foto-politistul-superman-timp-de-15-minute-tinut-cu-mainile-o-masina-ca-sa-nu-cada-de-pe-un-pod/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/