fbpx

foto | Două scuaruri din Chișinău vor fi renovate. Pentru prima dată proiectele au fost alese prin concurs

Scuarul de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt (în fața clădirii Kentford Business Center) și scuarul „Nicolae V. Gogol”, din preajma Palatului Republicii vor fi reabilitate.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Au fost desemnaţi câştigătorii concursului public pentru elaborarea conceptelor de reabilitare.
Astfel, pentru scuarul ,,Nicolae V. Gogol”, pe primul loc a fost desemnat Anatolie Safroni, care a acumulat punctajul maxim.

Reabilitarea acestei zone verzi din centrul istoric al capitalei prevede renovarea trotuarelor și a spațiilor verzi ale cartierului cuprins în perimetrul străzilor București – Maria Cebotari – Alexei Șciusev – Nicolae Iorga.
Totodată, pentru scuarul Ștefan cel Mare și Sfânt, pe primul loc s-au clasat autorii: Tatiana Zaicenco, Daria Urum, IMP ,,Chișinăuproiect”.

Câștigătorii vor fi premiaţi cu câte 10.000 de lei fiecare. La fel, câte 7000 de lei vor primi câştigătorii locului doi și 3000 de lei cei de pe locul trei.

Autorii proiectului au ținut cont de documentația de urbanism a orașului, normele în vigoare, precum și Ghidul de design al străzilor municipiului Chișinău. În următoarele două luni urmează să fie elaborat proiectul de execuţie, după care va începe reabilitarea propriu-zisă a spaţiilor verzi.

Este pentru prima dată când spaţiile publice din capitală vor fi reabilitate în urma organizării de către municipalitate a concursurilor de proiecte.

Articole asemănătoare

Back to top button