fbpx

Alertele de călătorie, actualizate: Condițiile în care moldovenii pot vizita alte țări

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene informează instituțiile mass-media din Republica Moldova despre actualizarea alertelor de călătorie, conform situației din data de 19 martie 2021.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Este menținută interdicția de intrarea pe teritoriul României, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetățenilor străini şi apatrizilor, cu o serie de excepții. Cetățenii Republicii Moldova, ca și ai altor state, care nu se încadrează în categoriile de excepții enumerate nu au dreptul de a intra pe teritoriul României, pe durata stării de alertă.

Se instituie măsura carantinei pentru persoanele care sosesc în România din țările/zonele de risc epidemiologic ridicat. Criteriul pe baza căruia se face stabilirea țărilor/zonelor de risc epidemiologic ridicat, este reprezentat de rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 100.000 de locuitori, care trebuie să fie mai mare ca cea înregistrată în România, în perioada similară.

Republica Moldova se regăsește printre țările cu risc epidemiologic ridicat, semnificând că cetățenii Republicii Moldova, eligibili pentru călătorii în România vor fi plasați în izolare/carantină la intrarea în România.

Dă clic pentru a accesa alerte_de_calatorie_19.03.2021.pdf

Astăzi premierul interimar a punctat că la intrarea în țară rămâne obligatoriu testul negativ la COVID-19. Persoanele care nu îl dețin vor fi obligate să completeze fișe epidemiologice și să se autoizoleze.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button