‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 22 aprilie, 2024
12.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriModificările Legii cu privire la principiile subvenționării, votate în prima lectură

Modificările Legii cu privire la principiile subvenționării, votate în prima lectură

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Deputații au votat în cadrul ședinței de astăzi, modificările la Legea cu privire la principiile de subvenționare în dezvoltarea agriculturii și mediul rural.

Modificările propuse urmăresc împuternicirea Guvernului de a aproba o procedură pentru achitarea subvențiilor solicitanților ale căror activități corespund măsurii de stimulare a creditării producătorilor agricoli de către băncile comerciale și instituțiile de intervenție financiară nebancare.

De asemenea, se propune și eliminarea pentru perioada anilor 2020-2021 a obligativității de prezentare a certificatelor care atestă lipsa datoriilor la impozite și taxe față de bugetul public național, pentru a putea beneficia de subvenții.

„În scopul asigurării securității alimentare a țării este vital de a continua susținerea producătorilor agricoli, de a identifica noi soluții pentru acoperirea parțială a cheltuielilor efectuate în întreținerea exploatațiilor agricole, inclusiv în vederea rambursării ratei dobânzilor la creditele accesate în perioada anilor 2020- 2021”, se menționează în nota informativă a documentului.

Potrivit autorilor, necesitatea elaborării proiectului vine în contextul crizei din domeniul agricol create în anul 2020, condiționată de calamitățile naturale în sectorul agricol, inclusiv seceta excesivă din toamna anului 2019 – primăvara anului 2020 și până în prezent.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›