image
Sursa foto: Jurnal.md / Nadejda Roșcovanu

Reacția Președinției la cererea socialiștilor de noi consultări privind candidatura lui Golovatiuc la funcția de premier

Administrația Prezidențială a emis o scurtă declarație referitor la cererea socialiștilor de a fi organizate noi consultări între fracțiunile parlamentare și Maia Sandu, după ce PSRM a anunțat că îl înaintează pe deputatul Vladimir Golovatiuc la funcția de premier.

„Administrația Prezidențială a recepționat un extras din stenograma ședinței Parlamentului de astăzi, 18 martie 2021. Noi consultări cu fracțiunile și grupurile parlamentare pot avea loc după consumarea efectelor Decretului nr.47-IX din 16 martie 2021, emis după consultările organizate de Președintele țării în aceeași zi”, se spune în răspuns.

Cu alte cuvinte, noi consultări privind un alt candidat ar putea avea loc doar dacă Igor Grosu, candidatul anunțat acum două zile de Maia Sandu, nu va fi învestit în funcția de premier.

„De asemenea, Președinția a luat act de declarația candidatului la funcția de Prim-ministru, domnul Igor Grosu, în care acesta a menționat că va discuta cu fracțiunile și grupurile parlamentare în vederea obținerii sprijinului pentru învestirea Guvernului”, mai precizează Președinția.

Noutăţile partenerilor

comentarii: