image
Sursa foto: Getty Images

A câștigat aproape 8 milioane de euro din tenis, dar se plânge că nu are bani de apartament

Andrey Rublev este unul din cei mai în formă jucători de tenis - a câștigat 16 din cele 18 meciuri jucate în 2021 și are 21 de victorii în turneele ATP 500.

Rusul a câștigat astfel peste un milion de euro în premii doar în ultimul an, iar în total are aproape 8 milioane de euro strânse din tenis.

Însă banii nu i-au adus fericirea. Într-o conferință de presă la Dubai, Rublev a mărturisit că nu-și poate permite deocamdată să cumpere nici măcar un antrenament.

”În 2020 am continuat să plătesc salariile staff-ului meu deși nu am jucat deloc timp de 5 luni din cauza pandemiei de coronavirus.

Din fericire, nu a fost nevoie să dau bani și pe biletele de avion. Eu tot continui să câștig meciuri, dar tenisul e un sport foarte scump”, s-a plâns Rublev în fața ziariștilor.

Jucătorul de 23 de ani a mai avut un of, la fel ca Alexander Zverev, care a criticat dur sistemul prin care se calculează locul în ierarhia mondială. Acesta a fost schimbat în august anul trecut și este valabil pentru un an.

”Dacă s-ar fi menținut sistemul clasic, acum eram pe locul 4 în clasamentul ATP. Cum sună mai bine, locul 4 sau locul 8?. Cu actuala formulă, e clar că e mult mai dificil să fiu în frunte!”, a fost reacția lui Rublev.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: