fbpx

Italia va relua vineri administrarea vaccinului de la AstraZeneca. Anunţuri similare vin din Letonia, Lituania şi Cipru

Italia va relua vineri imunizările împotriva COVID-19 cu vaccinul de la AstraZeneca, a anunţat şeful guvernului de la Roma, Mario Draghi, după ce Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a comunicat concluzia sa că este vorba despre un vaccin „sigur şi eficace”, transmite Digi24.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Guvernul italian primeşte cu satisfacţie declaraţiile EMA. Administrarea vaccinului de la AstraZeneca se va relua de mâine”, a indicat Draghi joi seară, într-un scurt comunicat.

Prioritatea guvernului rămâne vaccinarea cât mai multor persoane posibil cât mai rapid posibil”, a transmis premierul italian.

Tot de vineri se vor relua utilizarea acestui vaccin în Letonia şi Lituania, conform anunţurilor celor două Ministere ale Sănătăţii. O decizie similară a fost luată şi ministerul de resort din Republica Cipru.

Mai multe țări europene – printre care Germania, Franța, Italia și Spania – au anunțat anterior că suspendă, ca măsură de precauție, folosirea vaccinului împotriva COVID-19 al companiei AstraZeneca, din cauza unor posibilele efecte adverse.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button