fbpx

Un bărbat din Hâncești a decedat la o zi după vaccinarea anti-COVID. Reacția Ministerului Sănătății

Un bărbat din Hîncești a murit la o zi după ce a fost vaccinat împotriva COVID-19. Potrivit Ministerului Sănătății, decesul nu ar avea vreo legătură cu administrarea serului, întrucât bărbatul ar fi suferit un atac de cord. Între timp, presa scrie că victimei i-a fost administrat serul deși nu activează în sistemul medical.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit reprezentanților Ministerului Sănătății, bărbatul de 62 de ani a fost imunizat cu vaccinul Astra-Zeneca. Acesta nu a avut reacții adverse, după primele ore de la administrarea serului. A doua zi noaptea, rudele victimei au chemat ambulanța.

Potrivit specialiștilor, pacientul acuza dureri în regiunea inimii, avea dificultăți de respirație și transpirații reci. Acesta se afla la evidența medicului de familie cu Hipertensiune arterială și era dependent de preparatele hipertensive.

În timpul transportării spre spital, starea bărbatului s-a agravat brusc, medicii au reacționat prompt, însă nu a fost susficient. Victima a făcut un stop cardiorespirator și nu a mai putut fi salvată. Ministerul precizează că, în urma autopsiei, s-a constatat că bărbatul ar fi decedat din cauza unui atac de cord. Medicii au mai stabilit că, anterior, acesta a suferit un infarct miocardic.

Reprezentanții Ministerului mai spun că, în urma unei analize preliminare, s-a constatat că decesul nu are nici o legătură cu vaccinul administrat. Ei mai precizează că niciun lucrător medical imunizat împotriva COVID-19 din aceeași fiolă nu au înregistrat reacții adverse.

În același comunicat, oficialii au informat că, în data de 16 martie, în urma vaccinării angajaților din sănătate, reieșind din dozele de vaccin neutilizate și evaluând riscul pierderii acestora, bărbatul a fost invitat pentru a fi vaccinat. Instituția nu precizează funcția victimei, însă presa scrie că ar fi vorba de un șofer de autobuz școlar care transporta elevi din Horjești spre Cărpineni.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button