Corneliu Furculiță anunță despre constituirea unei noi majorități parlamentare și cheamă președinta la consultări

Șeful fracțiunii PSRM din Parlament, Corneliu Furculiță, a citit o declarație de constituire a noii majorități parlamentare și invită președinta țării, Maia Sandu, la consultări la ora 12:00.

Foto:

„ Luând în act de obligația statuată de înalta Curte potrivit căreia pentru a fi respectat art. 98 al.1 din Constituție fracțiunile parlamentare trebuie să recurgă la noi consultări. Scopul este de a identifica sprijinul politic al deputaților pentru o anumită persoană capabilă să formeze un guvern care să se bucure de încrederea parlamentului precum și faptul că președinta și deputații trebuie să manifeste un comportament constituțional loial și să de-a dovadă de respect reciproc în vederea asigurării unei cooperări esențiale procesului de învestire a unui Guvern și bunei funcționări. Anunțăm despre constituirea majorității parlamentare și invităm președinta la consultări”, a declara Furculiță în debutul ședinței Parlamentului.


Partidul Socialiștilor contestă la Curtea Constituțională decretul semnat de Maia Sandu, prin care l-a desemnat pe deputatul PAS, Igor Grosu, la funcția de prim-ministru. Mai mult, socialiștii anunță că vor înainta un alt candidat la șefia Guvernului, sprijinit de o majoritate parlamentară, „un profesionist, apreciat și pe dreapta, și pe stânga”.


Pub