Ultima oră! Proaspăt numit ambasador la Moscova, Vladimir Golovatiuc este înaintat la funcția de premier

Deputații socialiști și cei din Platforma Pentru Moldova au semnat pentru un nou candidat la funcția de prim-ministru. Este vorba despre fostul deputat PSRM, recent numit ambasador al Moldovei în Federația Rusă, Vladimir Golovatiuc.

Foto:

„Anunțăm despre constituirea majorității parlamentare și invităm președinta la consultări”, a declarat Corneliu Furculiță, liderul fracțiunii PSRM, în debutul ședinței de astăzi a Parlamentului.

Ulterior, un document cu semnăturile socialiștilor și ale celor din Pentru Moldova sub candidatura lui Golovatiuc a fost publicat de mai multe canale de Telegram.


Totodată, Partidul Socialiștilor a contestat la Curtea Constituțională decretul semnat de Maia Sandu, prin care l-a desemnat pe deputatul PAS, Igor Grosu, la funcția de prim-ministru. Demersul va fi examinat mâine de către Înalta Curte.

Pe 16 martie 2021, șefa statului Maia Sandu a desfășurat noi consultări politice cu fracțiunile parlamentare, după care l-a desemnat pe deputatul PAS, Igor Grosu la funcția de prim-ministru. 

În timpul discuțiilor cu fracțiunea PSRM, candidata înaintată la funcția de premier, Mariana Durleșteanu, de către socialiști și Platforma Pentru Moldova, a anunțat pe Facebook că își retrage candidatura, dar că nu renunță și la politică.



Pub