Campania de imunizare a demarat în penitenciare. Ce prevede prima etapă de vaccinare

În sistemul administrației penitenciare, a demarat campania de imunizare împotriva Covid-19, astăzi, 18 martie 2021, iar primii beneficiari ai vaccinului AstraZeneca sunt lucrătorii medicali din cadrul Penitenciarului nr.16-Pruncul.

Foto:

Prima etapă de vaccinare prevede imunizarea personalului medical din toate instituțiile penitenciare, care este implicat în monitorizarea persoanelor private de libertate suspecte/probabile/confirmate cu noul coronavirus. Toate persoanele vaccinate vor primi certificat de vaccinare.

Cele 200 de doze de vaccin AstraZeneca au fost transmise spitalului penitenciar de către Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică prin intermediul Direcției medicale a ANP.

În conformitate cu prevederile ordinului Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale nr. 93 din 5 februarie curent cu privire la implementarea Planului național de imunizare anti-Covid-19, angajații structurilor de menținere şi asigurare a ordinii publice, apărării şi securităţii statului vor fi vaccinaţi în cea de-a doua etapă a campaniei de imunizare.

„Suntem cu toții la grea încercare în sensul deciziilor ce trebuie să le luăm în această luptă cu virusul nemilos. Deopotrivă, suntem conștienți de inevitarea contactului și confruntarea fiecăruia dintre noi cu această molimă. Totuși, imunizarea angajaților sistemului administrației penitenciare ne oferă o doză de încurajare, că persoana vaccinată va suporta o formă mai ușoară a bolii. Încurajez angajații să se imunizeze prin vaccinare, să fie parte din eforturile depuse la nivel mondial și național, pentru a limita efectele negative ale infecției Covid-19”, a menționat directorul interimar al ANP, Vladimir Cojocaru.

În prezent în sistemul administrației penitenciare activează 203 lucrători medicali.


Pub