Platforma DA cere Procuraturii să investigheze un primar, care a trecut la partidul Șor, sub aspectul „coruperii active și pasive”

Platforma DA anunță că își retrage orice sprijin politic pentru Titus Sărăteanu, primarul localității Pelenia, ales pe lista blocului ACUM. Mai mult, formațiunea cere organelor de urmărire penală să investigheze modul în care edilul local a ajuns să adere la Partidul Șor.  

Foto:

„Fenomenul coruperii politice a atins cote inimaginabile, care deformează consiliile locale și modelează viitoarele scrutine prin acțiuni, dincolo de limita legii, ale unor partide finanțate din surse obscure”, se arată într-un comunicat al Platformei DA.

Titus Sărăteanu, primarul satului Pelinia din raionul Drochia, ales în 2019 pe listele Blocului ACUM (DA și PAS) a aderat la Partidul Șor la începutul lunii martie curent. Decizia edilului ar fi venit după o supărare din cauza lipsei de ajutor în administrarea treburilor publice.

„El mi-a spus că are nevoie de bani pentru proiecte de infrastructură în satul Pelinia. Cei de la Șor i-au promis 4 milioane de lei pentru apeduct, canalizare și iluminat stradal. Îmi pare rău că acest om, care a lucrat la CNA,  s-a lăsat ispitit de banii lui Șor”, a spus un membru al Platformei DA, care a dorit să rămână sub anonimat, citat de nordnews.md.

Partidul Șor și primarul vizat nu au comentat, deocamdată, acuzațiile care li s-au adus.


Pub