(video) Un minor de 16 ani a ajuns pe mâna poliției, după ce a jefuit un bărbat beat

Un minor de 16 ani, originar din municipiul Chișinău, a fost reținut de polițiști, fiind suspectat de comiterea unei pungășii.

Foto:

La data de 28 februarie, Dispeceratul Inspectoratului de Poliție a sectorului Râșcani, a fost sesizat de un bărbat, comunicând că,  în timp ce se deplasa pe bulevardul. Moscovei,  a fost deposedat de portmoneu. 

Imediat  polițiștii  s-au deplasat la fața locului pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. Victima a declarat polițiștilor că în timp ce se deplasa spre domiciliu, fiind în stare de ebrietate, nu a observat când a fost deposedat de portmoneul în care se aflau acte și bani. Bărbatul a estimat prejudiciul la suma de 64 400 de lei.

Acțiunile suspectului au fost surprinse și de camerele de supraveghere .

Pe cazul dat a fost inițiată o cauză penală în conformitate cu prevederile art. 192 C.P. RM ,, Pungășie”.

În urma acțiunilor de investigație și urmărire penală efectuate de polițiști, suspectul în comiterea infracțiunii a fost identificat, localizat și reținut. În cadrul acțiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut vina, declarând că a profitat de starea de ebrietate a victimei și i-a sustras din buzunarul hainei portmoneul.

Minorul este cercetat penal în stare de libertate pentru ,, Pungășie ”, faptă care conform legislației penale în vigoare, se pedepseşte cu amendă în mărime de până la 42 500 lei , muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.

Poliția întreprinde în continuare acțiuni în vederea complicității acestuia și în alte cazuri comise pe teritoriul municipiului Chișinău.



Pub