(video) Punct și de la capăt pe „legea miliardului”: PSRM a înaintat un nou proiect, pentru a o abroga

Așa-numita „lege a miliardului”, prin care furtul din sistemul bancar a fost pus pe umerii cetățenilor, urmează a fi iar anulată. După ce Curtea Constituțională a declarat abrogarea acestei legi neconstituțională, din cauza că „s-a încălcat procedura de examinare”, Partidul Socialiștilor a înregistra un nou proiect în acest sens în Parlament.

Foto:

„În anul 2016, acel Guvern a pus pe umerii cetățenilor acești bani furați din sistemul bancar. 800 de milioane de lei se regăsesc anual în bugetul anului, iar timp de 25 de ani de zile, în loc de 13 milioane noi vom întoarce 25 de milioane.

Acel Guvern nu-și dădea seama, probabil, ce povară pune pe umerii cetățenilor.

Am, inițiat repetat un proiect de lege pentru anularea legii miliardului. Să fie găsite alte soluții, alternative, dar nu din contul cetățeanului simplu, pentru că este o povară foarte grea pe umerii oamenilor.


Repetat vom înregistra proiectul și vom cere plenului să fie susținut, iar acea sumă care a rămas de circa 17 milioane de lei să nu fie întoarsă din contul cetățenilor”, a declarat deputatul socialist Petru Burduja, președintele comisiei Economie, Buget și Finanțe din Parlament.

Curtea Constituțională a declarat drept neconstituțională abrogarea „legii miliardului”, în ședința de astăzi, pe motiv că nu s-a respectat procedura. În speță, atunci când aceasta a fost abrogată, nu a fost solicitat avizul Guvernului, ceea ce este inacceptabil, pe motiv că decizia ar avea efecte asupra sistemului financiar al statului.


Pub