Principală  —  IMPORTANTE   —   Vladimir Golovatiuc declară că este…

Vladimir Golovatiuc declară că este pregătit să fie numit în funcția de prim-ministru: „Țara are nevoie de un Guvern format din profesioniști”

Vladimir Golovatiuc, candidatul propus de majoritatea parlamentară PSRM-Șor, a declarat joi, 18 martie, pentru TASS, că a acceptat și este pregătit să fie numit în funcția de prim-ministru al R.Moldova. Țara se confruntă cu provocări serioase, a menționat ambasadorul R. Moldovei în Federația Rusă.

„Ieri dimineața, am fost sunat de președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi. Atât din partea ei, cât și din partea foștilor colegi, deputați socialiști, mi-a propus să fiu candidat la funcția de prim-ministru. Deși sunt la peste o mie de kilometri distanță de casa mea am controlul asupra întregii situații, în care se află țara. R.Moldova se confruntă cu provocări serioase. (…) În această situație, desigur, am acceptat propunerea”, a declarat pentru TASS, Vladimir Golovatiuc.

Ambasadorul R.Moldova la Moscova a mai spus că va veni la Chișinău, dacă va fi aprobată candidatura sa.

Când vor fi clarificate toate întrebările voi veni la Chișinău. (…) Să vedem cum se vor desfășura în continuare evenimentele. Bineînțeles, atunci când se va decide că într-adevăr eu sunt candidat, va trebui să vin în Moldova, să formez echipa și un program”, a mai spus Vladimir Golovatiuc.

Ambasadorul R.Moldova la Moscova a mai declarat că, R.Moldova se confruntă cu mai multe probleme, printre care se numără consecințele pandemiei, criza economică și socială.

Soluționarea problemelor este complicată de criza politică, incapacitatea deja de trei luni de a forma un Guvern”.

Potrivit lui Golovatiuc, țara are nevoie de un Guvern format din profesioniști.

Vladimir Golovatiuc, ambasadorul R. Moldova în Federația Rusă este candidatul noii majorități parlamentare la funcția de premier al R. Moldova. Decizia a fost luată după ce Mariana Durleșteanu, candidata desemnată anterior de către PSRM și-a retras candidatura.

Ziarul de Gardă a analizat biografia politică a lui Golovatiuc.