01:34:47 29.03.2024
Stiri

Rusia l-a RECHEMAT pe ambasadorul rus din SUA pentru consultări, după ce Biden a afirmat că Putin e un „CRIMINAL”

Actualitate 18.03.2021 09:57 Vizualizări1658 Autor: Ziarul National
Rusia l-a RECHEMAT pe ambasadorul rus din SUA pentru consultări, după ce Biden a afirmat că Putin e un „CRIMINAL”


Rusia a anunțat miercuri că și-a rechemat ambasadorul în Statele Unite pentru consultări, asigurând totodată că dorește să evite „degradarea ireversibilă” a relațiilor cu Washingtonul, după declarațiile lui Joe Biden cu privire la Vladimir Putin, relatează AFP.

Potrivit unei declarații a Ministerului rus de Externe, ambasadorul Anatoly Antonov a fost chemat la Moscova „pentru consultări pentru a analiza ce trebuie făcut și încotro ne îndreptăm în ceea ce privește relațiile cu Statele Unite”.

Evenimentul are loc după ce Joe Biden a declarat că omologul său rus, Vladimir Putin, va suporta consecințele pentru coordonarea acțiunilor Rusiei de amestec în alegerile prezidențiale americane de anul trecut în favoarea lui Donald Trump, iar acest lucru se va vedea curând. „Va plăti prețul”, a spus Biden într-un interviu pentru ABC News, transmis miercuri dimineața în cadrul emsiunii „Good morning, America”.

Întrebat de prezentatorul emisiunii „Good Morning, America” George Stephanopoulos care vor fi aceste consecințe, președintele SUA a spus: „Veți vedea curând”.

De asemenea, întrebat dacă el crede că Vladimir Putin este un „criminal”, Biden a răspuns: „Mmm hmm, da, cred că da”.

În același timp, președintele SUA a precizat că, în ciuda acestor tensiuni, „există domenii de interes pentru ambele părți”, domenii în care ”Rusia și SUA pot colabora”, dând exemplul acordului nuclear.

Cuvintele au fost denunțate la Moscova ca „atac” împotriva Rusiei și „insultă” adusă poporului rus.

„Pentru noi, principalul lucru este să stabilim care pot fi mijloacele de rectificare a relațiilor ruso-americane, aflate într-o stare dificilă și pe care Washingtonul le-a adus într-un impas în ultimii ani”, a continuat diplomația rusă.

Moscova asigură totuși că dorește „să evite degradarea lor ireversibilă”, spunând că speră că „americanii sunt conștienți de riscuri”.

Relațiile dintre Rusia și Statele Unite au suferit ani de zile de crize repetate, de la Ucraina la Siria, până la acuzații de ingerință electorală, spionaj sau, mai recent, atacuri cibernetice.

Miercuri, Washington a anunțat că va extinde restricțiile de export către Rusia în cazul otrăvirii principalului adversar rus Alexei Navalnîi, pentru care serviciile de informații americane atribuie responsabilitatea Kremlinului.

Aceste restricții urmează unei serii de sancțiuni financiare împotriva a șapte înalți oficiali ruși, inclusiv a lui Alexander Bortnikov, șeful serviciilor de securitate (FSB), șeful serviciilor penitenciare Alexander Kalashnikov sau a procurorul general al țării, Igor Krasnov.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md