16:59:41 29.03.2024
Stiri

Ambasadorul R. Moldova la Moscova, CANDIDATUL majorității PSRM-ȘOR la funcția de premier

Actualitate 18.03.2021 11:07 Vizualizări1833 Autor: Ziarul National
Ambasadorul R. Moldova la Moscova, CANDIDATUL majorității PSRM-ȘOR la funcția de premier


Ambasadorul R. Moldova la Moscova, Vladimir Golovatiuc, a fost desemnat de majoritatea parlamentară PSRM-ȘOR, dar și de deputații neafiliați Vladimir Andronachi și Eugeniu Nichiforciuc, să formeze noul guvern.

„De profesie este economist și cea mai mare parte a carierei și-a petrecut-o în domeniul bancar și cel academic. A activat în cadrul Băncii Naționale a Moldovei și a condus pentru o scurtă perioadă Biroul Național de Statistică. Cariera sa politică a început cu alegerile parlamentare din 2014. Ca deputat PSRM, a fost numit secretar al Comisiei economie, buget și finanțe. Este activ și în domeniul diplomației parlamentare, fiind membru al Adunării Interparlamentare a Țărilor Membre ale CSI, dar și al grupurilor de prietenie cu Federația Rusă, Japonia, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Republica Armenia”, își prezintă socialiștii candidatul.

Citește și: Un deputat din opoziție CONTESTĂ desemnarea socialistului Golovatiuc în funcția de Ambasador al R. Moldova la Moscova: „Nu întrunește condițiile legale pentru a fi numit în funcția respectivă”

Reprezentanții noii majorități parlamentare, formată din 53 de deputați, vor merge astăzi la Președinție și o vor informa pe Maia Sandu despre identificarea noului candidat la funcția de premier.

Citește și: Noul Ambasador al R. Moldova la Moscova urmează să fie RECHEMAT de noul președinte: „Îi urăm „drum bun” la Moscova, dar îl anunțăm că o să se întoarcă foarte curând, în circumstanțe nu tocmai fericite pentru el”

„Anunțăm constituirea unei majorități parlamentare și invităm președintele Republicii Moldova pentru consultări cu majoritatea la ora 12:00. Consultările pot avea loc la Președinție sau Parlament, la discreția președintelui țării”, a declarat astăzi, în debutul ședinței Parlamentului, socialistul Corneliu Furculiță.

Citește și: Maia Sandu, despre şedinţa NOCTURNĂ a Parlamentului: „O grupare de hoți și profitori împarte banii statului. Ei trebuie pedepsiți. Nu va scăpa niciunul"

De menționat că Vladimir Golovatiuc, autorul proiectului de lege privind anularea așa-zisei „legi a miliardului” (examinată astăzi de Curtea Constituțională n.r.) a fost numit în funcția de ambasador pe ultima sută de metri a mandatului de președinte al lui Igor Dodon. Până atunci, Golovatiuc a exercitat funcția de președinte al Comisiei economie, buget și finanțe a Parlamentului. Dânsul, alături de majoritatea PSRM-ȘOR, a votat mai multe proiecte de lege controversate în ședința nocturnă de pe 16 decembrie 2020.

Citește și: Declarația FMI vizavi de legile aprobate de PSRM și Platforma „Pentru Moldova”: „Implementarea acestor inițiative AMENINȚĂ serios stabilitatea macroeconomică și financiară a R. Moldova, care este deja afectată sever de pandemia COVID-19”

CITIȚI și Doi foști miniștri ai Finanțelor explică ȘMECHERIA coaliției PSRM-Șor privind „anularea legii miliardului”: „Nu este alceva decât mutarea DATORIEI de la o instituție a statului la alta. Acest joc iresponsabil va avea consecințe GRAVE”

Citește și: Legea care obliga cetățenii R. Moldova să întoarcă miliardul sustras din sistemul bancar, ABROGATĂ: Vot în două lecturi timp de 13 minute

Maia Sandu l-a desemnat, pe 16 martie curent, pe Igor Grosu la funcția de premier, după consultări separate cu reprezentanții fracțiunilor parlamentare și după ce Mariana Durleșteanu și-a retras candidatura. Socialiștii au contestat decretul prezidențial la Curtea Constituțională.




Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md