04:46:51 20.04.2024
Stiri

Curtea Constituțională se grăbește: Când va examina constituționalitatea decretului semnat de Maia Sandu privind desemnarea lui Igor Grosu la funcția de premier

Actualitate 18.03.2021 12:07 Vizualizări1885 Autor: Ziarul National
Curtea Constituțională se grăbește: Când va examina constituționalitatea decretului semnat de Maia Sandu privind desemnarea lui Igor Grosu la funcția de premier


Judecătorii Curții Constituționale se vor întruni vineri, 19 martie, începând cu ora 10.30, în camera de consiliu pentru a examina cererea de suspendare a acțiunii decretului președintelui Republicii Moldova din 16 martie 2021 privind desemnarea candidatului Igor Grosu pentru funcția de prim-ministru.

Cererea a fost depusă ieri la Înalta curte de către socialiștii Vasile Bolea, Grigore Novac, Alexandr Suhodolski și Vlad Batrîncea.

„De asemenea, în aceeași ședință, Curtea va examina admisibilitatea sesizării”, se arată în anunțul CC.

Amintim că Maia Sandu l-a desemnat marți pe Igor Grosu candidat la funcția de premier după consultări separate cu reprezentanții tuturor fracțiunilor parlamentare și după ce candidata majorității parlamentare formate din socialiști, Partidul Șor și transfugi democrați, Mariana Durleșteanu, și-a retras candidatura.

CITIȚI și Nicolae Negru: „Socialiștii aleargă în URMA TRENULUI cu demersul lor la CC. Dodon nu mai dispune de nicio mutare bună pe tabla de șah. Rămâne doar să ghicim cine a intervenit în „jocul de șah” al lui Dodon-Șor-Plahotniuc...”

Astăzi, socialiștii au anunțat o nouă majoritate în Parlament formată din aceiași deputați și au făcut public numele candidatului la funcția de premier susținut de 53 de deputați - fostul deputat socialist Vladimir Golovatiuc, trimis în mare grabă Ambasador la Moscova la finele anului trecut.

Precizăm că în cazul decretului prezidențial de desemnare repetată a Nataliei Gavriliță la funcția de premier, contestat de socialiști pe 12 februarie curent, Curtea Constituțională a respins cererea de suspendare a acțiunii acestuia peste patru zile, pe 16 februarie, și a anulat decretul după 11 zile de la depunerea solicitării, pe 23 februarie.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md