08:34:35 25.04.2024
Stiri

DOC // O nouă declarație citită de socialistul Furculiță în Parlament: Majoritatea parlamentară are candidat la funcția de premier

Actualitate 18.03.2021 13:13 Vizualizări2142 Autor: Ziarul National
DOC // O nouă declarație citită de socialistul Furculiță în Parlament: Majoritatea parlamentară are candidat la funcția de premier


Liderul fracțiunii parlamentare a socialiștilor, Corneliu Furculiță, a mai citit astăzi, în aceeași ședință a Parlamentului, o declarație, a doua timp de trei ore, de această dată din partea majorității parlamentare formate din 53 de deputați în susținerea candidatului la funcția de premier.

Furculiță a citit numele tuturor celor 53 de deputați socialiști, din partea Partidului Șor și transfugi democrați, inclusiv al celor internați în spital fiind infectați cu COVID-19, care îl susțin pe Vladimir Golovatiuc la funcția de premier.

În declarațiile citite în plenul Parlamentului, majoritatea creată face referire la decizia Curții Constituționale care a anulat decretul președintei Maia Sandu privind înaintarea repetată a Nataliei Gavrilița la funcția de premier.

Asta deși Maia Sandu a semnat marți, pe 16 martie, un alt decret prezidențial, după consultarea fracțiunilor parlamentare, prin care l-a desemnat pe Igor Grosu la funcția de premier.

Socialiștii au contestat acest decret, iar Curtea Constituțională urmează să decidă vineri, 19 martie, dacă suspendă acțiunea acestuia.

Menționăm că socialistul Furculiță cerea, dimineață, consultări la ora 12.00 cu președinta Maia Sandu, după ce a citit o declarație de constituire a majorității parlamentare. Întâlnirea, însă, nu a mai avut loc.







Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md