USM a încheiat un nou acord de colaborare în cadrul Consorțiului academic universitar Școala Doctorală Științe Biologice, Geonomice, Chimice și Tehnologice

Dinu-Bubulici-Photo-5849-920×610-920×610-1

Universitatea de Stat din Moldova anunță despre semnarea contractului de parteneriat în cadrul celei mai mari asociații de instituții de învățământ și organizații constituită în vederea formării unei școli doctorale de forță în Republica Moldova – Consorţiului academic universitar „ŞCOALA DOCTORALĂ ȘTIINȚE BIOLOGICE, GEONOMICE, CHIMICE ȘI TEHNOLOGICE”.

Consorțiul concentrează și de această dată importante resurse instituționale, umane si de infrastructură educațională si de cercetare, reunind Universitatea de Stat din Moldova, Institutul de Zoologie, Institutul de Fiziologie și Sanocreatologie, Institutul de Ecologie și Geografie, Institutul de Microbiologie și Biotehnologie, Institutul de Genetică, Fiziologie și Protecția Plantelor, Grădina Botanică (Institut), Institutul de Geologie și Seismologie, Institutul de Chimie și Universitatea de Stat din Tiraspol.

Consorțiul va contribui esențial la pregătirea cadrelor științifice de înaltă calificare prin studii superioare de doctorat și va asigura conexiunea procesului de instruire cu procesul de cercetare științifică în cadrul instituțiilor de învățământ superior și din domeniul cercetare/inovare.

În aceeași ordine de idei, activitatea consorțiului va fi orientată spre asigurarea pregătirii cadrelor științifice capabile să contribuie la soluționarea problemelor stringente ale Republicii Moldova, stabilite prin documentele de planificare strategice ale țării, precum și în perspectiva dezvoltării științei la nivel global în domeniile de profil ale consorțiului.

În scurt timp, în vederea asigurării funcționalității consorțiului, vor avea loc alegerile noilor organe de conducere si a Consiliului școlii doctorale.

În acest context, Universitatea de Stat din Moldova adresează sincere felicitări și își manifestă deschiderea spre colaborare și primirea noilor doctoranzi dornici și îndrăgostiți de domeniile pe care școala doctorală le acoperă.


Acest material a fost scris și redactat de echipa USM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Taguri: #PromoUSM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente