(video) Primul Mare Premiu al Arabiei Saudite va avea loc pe cel mai rapid circuit stradal din istoria F1

Pentru prima dată în această ţară, Marele Premiu al Arabiei Saudite din cadrul Campionatului Mondial de Formula 1 va avea loc pe cel mai rapid circuit stradal din istoria competiției. Cursa se va desfășura pe traseul din orașul Jeddah, va avea o lungime de 6.175 de metri și va include 27 de curbe.

Numeroasele simulări au evaluat viteza medie care poate fi atinsă pe această pistă – 252.8 kilometri pe oră!

Devenind cel mai rapid circuit stradal, el este pe locul secund în clasamentul general al tuturor etapelor din calendarul Formulei 1, fiind devansat doar de circuitul din Monza, Italia, unde piloții pot înregistra viteza medie de 264.4 kilometri pe oră.

Mai mult, traseul din Jeddah este al doilea cel mai lung din calendarul campionatului, după Spa-Francorchamps din Belgia, care se întinde pe 7.004 metri.

Marele Premiu al Arabiei Saudite va fi penultima etapă a sezonului actual din Marele Circ și se va desfășura pe 5 decembrie în ore nocturne! Presa britanică anunță că șefii Formula 1 vor obține anual 58 de milioane de euro din contractul cu Arabia Saudită, durata căruia este de 10 ani.

Apropo, iată care este şi calendarul pentru acest sezon:

Votează!

https://autoblog.md/foto-video-gata-de-noul-sezon-f1-alege-si-voteaza-monopostul-echipa-si-pilotul-favorit/

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/