Vladimir Golovatiuc, noul candidat al PSRM la funcția de premier

Ilie Gulca
18/03/2021

Majoritatea parlamentară, PSRM-Șor, a înaintat, joi, candidatura colegului lor de partid, Vladimir Golovatiuc (foto), la funcția de premier, în prezent ambasador al Republicii Moldova la Moscova. PSRM a contestat la Curtea Constituțională candidatura lui Igor Grosu desemnat de șefa statului la funcția de premier. Socialiștii înaintează candidatura lui Golovatiuc după ce Mariana Durleșteanu, primul lor candidat la funcția de șef al executivului, s-a retras. 

Din 2014 este deputat din partea PSRM, formațiune la care este și membru al Consiliului Republican. În profilul realizat în cadrul Campaniei pentru un Parlament Curat se arată că în anii 80 Vladimir Golovatiuc a fost profesor la catedra de economie politică a Institutului Agricol din Chișinău. În timpul guvernării comuniste, timp de un an a fost director general al Biroului Național de Statistică.

În declarația de avere și interese personale depusă la Comisia Electorală Centrală pentru campania electorală 2019 a indicat că în 2017 a obținut un venit salarial de 119.00 de lei, iar în anul 2018 – 148.000 de lei. Indemnizația de deputat pentru acești doi ani a constituit peste 135.000 de lei. Din vânzarea unei mașini deputatul a obținut 6.400 de dolari.

Deține în conturi bancare peste 9.200 de euro, 7.000 de dolari și 150.000 de lei. În 2017, și-a cumpărat mașină în valoare de 16.900 de dolari, un Renault Cadjar.

Ilie Gulca
18/03/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii