Candidatura lui Golovatiuc, susținută de 53 de deputați, cu unul mai puțin decât cea a lui Durleșteanu

Ilie Gulca
18/03/2021

Șeful fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță (foto), a anunțat, joi, în plenul Parlamentului, că Vladimir Golovatiuc este candidatul majorității parlamentare PSRM-Șor, la funcția de premier. Pentru susținerea candidatului și-au depus semnăturile 53 de deputați, cu una mai puțin decât Mariana Durleșteanu.

Socialiștii au făcut o adresare oficială către șeful statului, Maia Sandu, ca să fie desemnat, conform normei constituționale, candidatul majorității parlamentare la funcția de premier. 

De partea cealaltă, Președinția a emis un comunicat că noi consultări cu fracțiunile și grupurile parlamentare pot să aibă loc după consumarea efectelor decretului nr.47-IX din 16 martie 2021, emis după consultările organizate de președinte în aceeași zi. 

Vladimir Golovatiuc, ambasadorul R. Moldova la Moscova este candidatul noii majorități parlamentare la funcția de premier al R. Moldova. Această decizie a fost luată după ce Mariana Durleșteanu, candidata desemnată anterior de către PSRM și-a retras candidatura. Socialiștii au contestat la Curtea Constituțională candidatul la funcția de șef al executivului, Igor Grosu, desemnat de șefa statului, Maia Sandu.

PSRM a contestat la Curtea Constituțională candidatura lui Igor Grosu desemnat de șefa statului la funcția de premier. Socialiștii înaintează candidatura lui Golovatiuc după ce Mariana Durleșteanu, primul lor candidat la șeful executivului, s-a retras.

Ilie Gulca
18/03/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii