/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/VIDEO/ O femeie din sectorul Botanica plătește lunar peste 1000 de lei pentru căldură, dar caloriferele sunt reci

18 martie 2021, ora 19:41

Deși plătește în fiecare lună mai mult de 1000 de lei pentru încălzire, caloriferele din casă sunt mai mult reci decât calde. I se întâmplă unei femei din sectorul Botanica al capitalei, care se plânge că, în apartamentul ei, permanet este frig. Ba mai mult, femeia nu are nici apă caldă. Și dacă ea și fratele ei invalid mai suportă temperaturile scăzute, atunci pentru copilul pe care îl are în custodie frigul din casă este o problemă. Prin urmare, singura soluție pentru a se încălzi și pentru a face baie este aragazul.

Lidia Pahomi spune că, de când se ține minte, are probleme cu încălzirea în locuința sa. În cele două camere ale apartamentului de pe strada Independenței, în care trăiește împreună cu un frate invalid și un copil pe care îl are sub tutelă, este foarte frig, iar caloriferele sunt abia dezmorțite. Deși factura pentru încălzire, pe timp de iarnă, depășește mereu suma de 1000 lei, în casa femeii nu poți sta fără haine groase.

Ea spune că a chemat de mai multe ori reprezentanți de la Întreprinderea Municipală pentru Gestionarea Fondului Locativ, dar de fiecare dată, aceștia îi spun că în apartament este căldură. Disperată, femeia ar vrea să-și instaleze un sistem de încălzire autonomă, dar nu i se eliberează un document, care i-ar permite acest lucru.

Ba mai mult, femeia spune că nu are nici apă caldă în timpul zilei, ci doar seara târziu sau dimineața devreme. Chiar și așa, nu este suficient de fierbinte, pentru a face baie. Deoarece este frig în casă și nici apă caldă nu este, singura soluție pentru a-i face baie copilului într-o cameră cu o temperatură mai înaltă, pentru ca acesta să nu răcească, este să încălzească apă la aragaz și să conecteze cuptorul electric, pentru a face cald în bucătărie.

Încercând să-și soluționeze problema și să găsească din ce cauză în apartament este frig, Lidia Pahomi spune că a apelat de nenumărate ori la reprezentanții de la Întreprinderea Municipală pentru Gestionarea Fondului Locativ. Asta a făcut și în prezența noastră. Răspunsul responsabililor a fost, însă, unul incert, iar pe alocuri – chiar grosolan.

Iar atunci când am luat noi legătura cu doamana inginer, aceasta ne-a vorbit pe un ton mai moale și ne-a spus că problema, de fapt, nu este de la ei. În municipiul Chișinău, la sistemul centralizat de încălzire sunt conectate în jur de 2730 de blocuri multietajate. Sezonul de încălzire în capitală a început în luna octombrie.

Potrivit legislației, fiecare gestionar are posibilitatea să micșoreze debitele sau să sisteze agentul termic în funcție de confortul termic necesar din clădire, conform temperaturii aerului exterior și doleanțele locatarilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram