/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, pericol atomic și noi reguli de mobilizare pentru armata ucraineană

Ion Chicu spune că știe prognoza cea mai gravă a OMS: O sută de persoane decedate de pe urma COVID-19 pe zi

missing
17 martie 2021, ora 20:51

Cele mai alarmante prognoze prezentate de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) președintei Maia Sandu arată că în cel mai rău caz, în țara noastră ar putea fi înregistrat un număr de o sută de persoane decedate de pe urma COVID-19 pe zi, în perioada mai – iunie curent. Despre acesta a declarat ex-premierul Ion Chicu în cadrul emisiunii Politica Nataliei Morari de la TV8.

„Eu cunosc prognoza OMS și Băncii Mondiale care a fost prezentată doamnei președinte săptămâna trecută. Dacă prognoza doamne ferește se materializează și asta coincide cu sfârșit de mai – iunie, perioada alegerilor, eu aș vrea să evităm acest lucru. Eu nu-mi imaginez cum poți să organizezi alegeri anticipate în aceste condiții. Prognoza privind numărul celor decedați de pe urma COVID-19 este foarte alarmantă. Noi nu o să putem organiza alegeri anticipate în perioada următoarelor trei luni”, a spus fostul premier.

Solicitată de tv8.md, purtătoarea de cuvânt a Președinției a spus că nu deține astfel de informații.

Virusul COVID-19 se află pe locul doi printre cele mai răspândite cauze de deces în rândul moldovenilor. Despre aceasta a anunțat secretara Minsiterului Sănătății, Tatiana Zatîic, în cadrul unui briefing de presă.

Republica Moldova a înregistrat un nou antirecord la numărul cazurilor noi de infectare cu infecția COVID-19, pe 17 martie curent. Alte 1 916 persoane au fost contaminate cu noul coronavirus.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram