/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Slusari a venit cu critici la adresa lui Sandu, după ce l-a înaintat pe Grosu: „Nu a apropiat anticipatele”

missing
17 martie 2021, ora 23:07

Deputatul Platformei DA Alexandru Slusari a venit cu un comentariu la faptul că șefa statului, Maia Sandu, la înaintat pe președintele interimar al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Igor Grosu, la funcția de prim-ministru. Alesul poporului este de părere că această acțiune nu a apropiat de alegerile parlamentare anticipate, dar a consolidat o „majoritate toxică”.    

Pe pagina sa de Facebook, deputatul a reiterat că șefa statului a înaintat un candidat fără a se consulta cu foștii săi parteneri de alianță.

„Din câte am realizat, înaintează pe bune un candidat care nici nu a apărut pe radarul consultărilor și care, cu puțin timp în urmă, vorbea despre necesitatea fortificării guvernului consilierului lui Igor Dodon. Eu nu agreez asemenea jocuri și asemenea atitudine față de partid, care mulți ani la rând a fost un aliat onest al doamnei Sandu”, a scris Slusari pe rețelele sociale.

Deputatul a venit cu acuzații la adresa șefei statului și a liderului socialiștilor, spunând că cei doi, până la consultările de la Președinție, au avut întrevederi la care au discutat despre stabilirea datei alegerilor anticipate cu menținerea actualului Executiv. TV8 va reveni mâine cu reacția celor vizați.

„Probabil eu nu trebuia să vin în politică. Nu am ce pierde, dar nu pot să nu spun aceste lucruri importante, chiar dacă înțeleg că marea parte a societății încă este cuprinsă de isterie și hipnoză.
Nu am văzut un președinte mai corupt decât Igor Dodon și un politician mai cinic decât doamna Maia Sandu. Repet, nu am ce pierde și răspund pentru cuvintele mele. Mai mult ca atât, doamna președinte poate confirma că eu i-am spus acest lucru chiar dumneaei în față”, a scris Slusari pe pagina sa de Facebook.

Precizăm că președinta Maia Sandu l-a înaintat pe Igor Grosu la funcția de premier după consultările cu fracțiunile parlamentare de la Președinție care au avut loc marți, 16 martie. Tot marți, Mariana Durleșteanu, care a fost înaintată de socialiști la funcția de prim-ministră, a anunțat că se retrage din viața publică.

Liderul socialiștilor, Igor Dodon, a declarat că PSRM nu va susține cadidatura lui Igor Grosu la funcția de șef al Executivului. Totodată și liderul PD, Pavel Filip, a comentat decizia șefei statului, Maia Sandu, spunând că „regretă că doamna președinte nu a discutat cu noi la consultări acest scenariu, pe care era clar că îl avea pregătit din timp”.

Și Oazu Nantoi, deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), a declarat că fracțiunea nu a știut despre înainatrea lui Igor Grosu, președintele PAS, la funcția de șef al Executivului.

Ulterior, deputatul Platformei Demnitate și Adevăr (PPDA), Alexandr Slusari, a declarat pă partidul pe care îl reprezintă nu a luat încă o decizie dacă va susține sau nu candidatura lui Igor Grosu la funcția de premier, iar această desemnare a fost o surpriză pentru PPDA și a creat o confuzie.

Și liderul „Pro Moldova”, Andrian Candu, a venit cu o reacție în acest sens. Într-un live pe Facebook, Candu a declarat că grupul parlamentar pe care îl conduce ar putea să-i acorde vot de încredere dacă intenția de a guverna țara este una reală.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram