image
Sursa foto: foto simbol

VIDEO: Au cumpărat un excavator de peste 880 de mii de lei și acum riscă să rămână fără el; A fost furat din Marea Britanie

O întreprindere din Republica Moldova a rămas fără un excavator, procurat cu 42 de mii de euro de la o companie lituaniană. La transportarea mijlocului de transport au fost întrunite toate condițiile legale de intrare pe teritoriul țării, însă la scurt timp s-a demonstrat că excavatorul a fost dat în căutare internațională de către autoritățile din Marea Britanie.

Ofițerii de investigație din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră au inițiat cercetări conform unei infomații de sustragere a unui mijloc de transport de model JCB 85Z-1. Mijlocul de transport este un excavator pe șenile, fabricat în 2014 și este destinat pentru diverse  săpături. Acesta a fost dat în căutare la începutul lunii martie curent de către autoritățile engleze.

Astfel, în urma mai multor acțiuni de investigații, polițiștii de frontieră au constatat că excavatorul a fost introdus în RM acum o lună. Acesta a fost achiziționat, contra sumei de 42 000 de euro, de către o persoană juridică din Republica Moldova de la o companie din Lituania. Persoana responsabilă a declarat că nu știe nimic despre sustragerea acestuia și este dispusă să coopereze cu Poliția de Frontieră întrucât își dorește o claritate pe marginea cazului dat.

Escavatorul a fost adus pe teritoriul unui Sector al Poliției de Frontieră. Ofițerii de investigație cercetează cazul în continuare colaborând atât cu autoritățile din Marea Britanii cât și cu cele lituaniene pentru identificarea persoanelor implicate și atragerea la răspundere a celor care se fac vinovați.

Poliția de Frontieră recomandă tuturor celor care intenționează să achiziționeze mijloace de transport din străinătate să fie vigilenți și să verifice minuțios setul de documente.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: