image
Sursa foto: MSMPS

Un proiect care prevede facilități fiscale și vamale la importul vaccinurilor anti-Covid, avizat de comisia parlamentară

Comisia economie, buget și finanțe a aprobat, în ședința de astăzi, raportul asupra unui proiect de modificare a Legii pentru punerea în aplicare a Titlului III al Codului fiscal, care prevede instituirea unor facilități fiscale și vamale la importul și livrarea pe teritoriul Republicii Moldova a vaccinurilor anti-Covid.

Proiectul, propus de socialiști, prevede ca pe durata stării de urgență și a stării de urgență în sănătate publică să fie instituite facilități fiscale și vamale la importul și livrarea pe teritoriul RM a vaccinurilor anti-Covid prin scutirea acestora de TVA, taxa vamală și taxa pentru efectuarea procedurilor vamale.

Potrivit autorilor proiectului, prin aplicarea mecanismului de realizare a facilităților fiscale și vamale proiectul de lege va încuraja agenții economici să importe și să livreze în RM vaccinul anti-COVID-19.

Proiectul urmează să fie dezbătut în plenul Legislativului.

Amintim că în cadrul ședinței plenare de vineri, 12 martie, Parlamentul a modificat Legea cu privire la instituirea unor măsuri pe perioada stării de urgență în sănătate publică și a unor acte normative. Modificările operate permit procurarea vaccinurilor anti-coronavirus printr-o procedură simplificată și rapidă, cu derogare de la Legea privind achizițiile publice.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: