Candu, surprins de pasul făcut de Sandu: „Este o mișcare pur constituțională”

Liderul Pro Moldova spune că „a fost suprins de anunțul Maiei Sandu privind înaintarea lui Grosu la funcția de premier, dar nu în cel mai rău caz”. Candu susține că a fost o mișcare pur constituțională. Declarațiile au fost făcute aseară, în cadrul unei emisiuni de la TVR Moldova.

Foto:

„Într-un fel, da, m-a surprins acest anunț, luând în considerare cum s-au desfășurat evenimentele de astăzi, dar nu e cel mai rău caz. Până la urmă e surpriză plăcută, deoarece se pare că se mișcă lucrurile în direcția care trebuie și anume la un sfârșit de criză politică într-un fel sau altul.

Era de așteptat, strict din punct de vedere juridic, situația în care candidatul precedentei majorități, doamna Durleșteanu s-a retras  atunci strict juridic președintele Maia Sandu a acționat conform constituției”, a declarat Candu.

„Este o mișcare pur constituțională, sper că se va ajunge în Plenul Parlamentului să vedem echipa, adevăratele intenții”, a mai spus Candu.

Președinta țării, Maia Sandu, l-a înaintat pe Igor Grosu la funcția de premier. Anunțul a fost făcut imediat după consultările care au avut loc la Președinție.


Pub