Important! ANC suplimentează numărul ceremoniilor de depunere a jurământului de credință față de România

Ambasada României la Chișinău comunică faptul că, pe parcursul lunii martie 2021, Autoritatea Națională pentru Cetățenie (ANC) suplimentează numărul ceremoniilor de depunere a jurământului de credință față de România dedicate Ambasadei României la Chișinău și celor două Consulate Generale Bălți și Cahul.

Foto: decenei.com

Persoanele care pot depune jurământul de credință la sediul ANC: cele care au solicitat redobândirea cetățeniei române cu menținerea domiciliului în străinătate și cele care doresc menținerea domiciliului în străinătate, dar solicită depunerea jurământului la București.

Totodată, reprezentanții ambasadei precizează că trebuie respectate mai multe condiții pentru depunerea jurământului de credință la ANC:

  • Persoanele enumerate mai sus pot depune jurământul de credință, în termenul prevăzut de lege și la sediul ANC din București, cu acordul șefului de misiune sau al oficiului consular din Republica Moldova;
  • Acordul șefului de misiune pentru depunerea jurământului de credință la sediul ANC este emis de către Secția consulară a Ambasadei României la Chișinău, Consulatul General al României la Bălți, respectiv Consulatul General al României la Cahul exclusiv în baza unei programări prealabile, obținute prin intermediul portalului extern www.econsulat.ro, în baza cererii online transmise spre pre-validare cu opțiunea depunerii jurământului de credință la ANC;
  • Pentru procesarea cererii de către Secția consulară sunt necesare aceleași documente ca cele solicitate în vederea programării pentru depunerea jurământului de credință față de România la sediul misiunii diplomatice.

Ceremoniile de depunere a jurământului vor fi organizate la sediul Autorității Naționale pentru Cetățenie, din str. Blănari nr. 25, sect. 3, București în datele de 22 și 25 martie 2021.

Locurile sunt disponibile astfel:

  •  22 martie (30 de locuri) – alocate Consulatului General al României la Bălți;
  •  22 martie (30 de locuri) – alocate Consulatului General al României la Cahul;
  •  25 martie (60 de locuri) -alocate Secției consulare a Ambasadei României la Chișinău

Ambasada României la Chișinău precizează că programările pot fi făcute pe portalul www.econsulat.ro.

Condițiile permiterii accesului în sediul Secției consulare:

În contextul creșterii numărului de cazuri de infectare cu noul Coronavirus, facem apel la înțelegerea dvs. și vă rugăm insistent să vă prezentați la sediul Secției consulare strict conform programărilor primite.

Accesul în incita Secției consulare va fi permis numai în următoarele condiții:

• Purtarea obligatorie a măștii de protecție!

• Lipsa simptomelor asociate Covid-19 (temperatură ridicată, tuse, rinoree, respirație dificilă)!

• Menținerea distanței fizice (mai mare de 1,5 m)!

Nu se permite accesul aparținătorilor/rudelor/prietenilor!


Pub