Analist, despre retragerea Marianei Durleșteanu: Păcat! Am fi avut două conducătoare, care ar fi comunicat doar prin intermediul celebrei mitraliere britanice Maxim

„Acțiunea Maiei Sandu în raport cu Mariana Durleșteanu îmi amintește de istoria produsă în secolul 16 în Anglia atunci cînd după o îndelungată întemnițare a fost decapitată Maria, regina Scoției, iar beneficiara directă a acestei execuții, regina Elizabeta I declara că n-a știut nimic despre această crimă. Undeva în Anglia …”. Paralela a fost făcut de către analistul politic, Cornel Ciurea, care regretă decizia Marianei Durleșteanu de a se retrage din postura de candidată la funcția de prim-ministru.

Foto:

„Ce demonstrează retragerea Marianei Durleșteanu în chiar momentul consultărilor Maiei Sandu cu fracțiunile parlamentare? Că femeia față de femeie lupus est. Maia Sandu și-a devorat, ca o călugăriță canibală, concurenta folosind, probabil, în acest scop tot felul de băieți cu ochi albaștri din țara lui Byron și Don Juan. Din această cauză, soarta lui Gațcan mi se pare mult mai blândă decât cea a lui Durleșteanu. Omul, cel puțin, a fost dus la mare în Bulgaria, reabilitat, după asta adus acasă în Parlament și așezat la locul lui. Singurele urmări negative țin de ocazionale ghionturi pe care le mai încasează din cînd în cînd domnul Gațcan de la colegii săi de breaslă atunci cînd uită să apese pe butonul de vot. 

 

În cazul doamnei Durleșteanu s-a acționat, însă, potrivit scenariilor tipic englezești cu otrăviri surpriză, asasinate la masa de scris și înmormântări cu sicriul acoperit. Doar că fără mult tam tam, într-o liniște glacială a unui mediu semiurban din apropierea aeroportului  Heathrow. Și, desigur, în absența bunicuței Marple, astfel încît n-are cine să ne povestească ce personaje sordide din filmele cu Sean Connery despre James Bond au pășit pragurile celor două apartamente ale Marianei Durleșteanu. Sper totuși că „inteligenții” băieți de la „intelligence” nu s-au comportat cu fosta ambasadoare moldoveană potrivit rețetelor înfiorătoare ale lui Alfred Hitchcock și distinsa doamnă este bine mersi în continuare”, a scris Ciurea pe pagina sa de Facebook.

 

„Păcat că n-a fost numită doamna Durleșteanu prim-ministru! Am fi avut un cocktail Molotov din două conducătoare „europene” a căror dialog „civilizat” s-ar fi produs doar prin intermediul celebrei mitraliere britanice Maxim, prima armă de distrugere în masă produsă de mintea ilustră a lumii „bune”.

Dar n-a fost să fie”, a mai adăugat analistul politic.


Pe 16 martie 2021, șefa statului Maia Sandu a desfășurat noi consultări politice cu fracțiunile parlamentare, după care l-a desemnat pe deputatul PAS, Igor Grosu la funcția de prim-ministru.


În timpul discuțiilor cu fracțiunea PSRM, candidata înaintată la funcția de premier, Mariana Durleșteanu, de către socialiști și Platforma Pentru Moldova, a anunțat pe Facebook că își retrage candidatura, dar că nu renunță și la politică.


Pub