Ultima oră! PSRM înaintează un alt candidat la funcția de premier și contestă la Curtea Constituțională decretul semnat ieri de Maia Sandu

Partidul Socialiștilor contestă la Curtea Constituțională decretul semnat ieri de Maia Sandu, prin care l-a desemnat pe deputatul PAS, Igor Grosu, la funcția de prim-ministru. Mai mult, socialiștii anunță că vor înainta un alt candidat la șefia Guvernului, sprijinit de o majoritate parlamentară, „un profesionist, apreciat și pe dreapta, și pe stânga”.

Foto:

„Din start am spus că asigurarea stabilității social-economice, combaterea pandemiei și realizarea unor alegeri anticipate pot fi realizate nu doar în cadrul unui dialog, dar și prin conlucrare dintre instituțiile statului. La nivel de Parlament am avut stabilite niște înțelegeri, care urmau să fie abordate în cadrul discuțiilor cu Maia Sandu, care au avut loc ieri. Am menționat că suntem gata să stabilim un plan de activități, o foaie de parcurs, să ne unim eforturile în combaterea pandemiei și să organizăm ulterior alegeri, într-un termen rezonabil.

 

Am avut senzația că discuția a fost foarte productivă și am avut impresia că, în sfârșit, am ajuns la soluții. Ce s-a întâmplat în paralel, ați văzut. Aceste lucruri vor ieși la iveală oricum.

 

Presiunile asupra doamnei Durleșteanu și desemnarea lui Grosu a fost o lovitură în intențiile noastre sincere de a găsi un consens, o lovitură în partidele politice, iar implicarea unor forțe din afara statului în acest proces la sigur trebuie condamnat”, a declarat Batrîncea.

 

Totodată, Batrîncea a declarat că PSRM va ataca, din nou, decretul Maiei Sandu la Curtea Constituțională.

 

„Nimeni dintre aceste fracțiuni nu l-a înaintat pe Igor Grosu la funcția de premier, niciun scenariu de acest gen nu s-a discutat. Doamna președintă nu ne-a comunicat despre intenția de a-l înainta pe Grosu. Depune un demers la Curtea Constituțională pentru a constata abateri de la procedura legală în procesul de înaintare a lui Igor Grosu.

 

Noi vom continua eforturile de a asigura un dialog. Mâine, din partea majorității parlamentare, vom înainta oficial un candidat bun, profesionist, care va face față crizei.

 

Acest candidat este apreciat de toți cetățenii, nu doar de forțele de stânga, dar și de cele de dreapta, pentru că este un bun profesionist în domeniul financiar-bancar, economic, social și, cel mai important, poate asigura un echilibru în societate. Este un om de echipă, care știe să gestioneze crizele”, a declarat Vlad Batrîncea.


Pe 16 martie 2021, șefa statului Maia Sandu a desfășurat noi consultări politice cu fracțiunile parlamentare, după care l-a desemnat pe deputatul PAS, Igor Grosu la funcția de prim-ministru.


În timpul discuțiilor cu fracțiunea PSRM, candidata înaintată la funcția de premier, Mariana Durleșteanu, de către socialiști și Platforma Pentru Moldova, a anunțat pe Facebook că își retrage candidatura, dar că nu renunță și la politică.


Pub