/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

OMS recomandă utilizarea în continuare a vaccinului AstraZeneca

missing
17 martie 2021, ora 22:12

OMS recomandă utilizarea în continuare a vaccinului AstraZeneca „în acest moment”. Experţii OMS continuă să evalueze riscurile după apariţia cazurilor de tromboză, scrie mediafax.ro.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat miercuri că încă evaluează riscurile, însă recomandă continuarea utilizării vaccinului AstraZeneca în baza raportului beneficii – riscuri.

„În acest moment, OMS consideră că beneficiile vaccinului AstraZeneca depăşesc riscurile şi recomandă continuarea vaccinărilor”, se arată într-un comunicat al OMS.

Ţările care raportează şi investighează efectele secundare adverse după vaccinare au adoptat o măsură necesară, ceea ce nu înseamnă, însă, că „evenimentele sunt legate de vaccinarea însăşi”, a explicat OMS.

„Comitetul consultativ global al OMS pentru siguranța vaccinurilor evaluează cu atenţie cele mai recente date disponibile pentru vaccinul AstraZeneca. Odată ce revizuirea este finalizată, OMS va comunica imediat constatările”, au declarat experţii, după o întâlnire cu uşile închise, conform Reuters.

Agenţia europeană a medicamentului (EMA) este aşteptată se se pronunţe joi asupra siguranţei vaccinului, după ce directorul agenţiei a afirmat, marţi, că OMS consideră că nu există indicii că vaccinul nu este sigur”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram