Moscova critică declarațiile lui D. Hogan. Cere SUA să nu se implice în treburile interne ale R. Moldova

by D M
Distribuiti mai departe...

Federația Rusă acuză Statele Unite ale Americii de imixtiune în treburile interne ale R. Moldova și le cere să înceteze acest lucru. Potrivit unei Declarații emisă de către Ministerul de Externe de la Moscova, în recentul editorial publicat de către ambasadorul SUA la Chișinău Dereck. J. Hogan, diplomatul și-a permis să facă declarații menite să influențeze procesele politice de la Chișinău.

Potrivit Declarației, în textul publicat, „ambasadorul D. Hogan nu s-a putut abține în a indica conducerii R. Moldova ce trebuie exact să facă”, menționând ca aceasta trebuie  „să respecte voința poporului, să iasă din impasul actual și să înceapă a lucra pentru a rezolva problemele vitale ale cetățenilor”.

„Astfel de declarații călăuzitoare nu sunt adecvate din partea șefului unei ambasade străine în adresa conducătorilor unui stat suveran”subliniază Externele de la Moscova.

Diplomația rusă sugerează că amabasadorul SUA a făcut declarațiile cu pricina în contextul situației politice delicate din R. Moldova.

„Este de remarcat faptul că declarațiile ambasadorului american au apărut atunci când Moldova se apropia de un punct de cotitură al confruntării între noul președinte și principalele forțe parlamentare care au desemnat un candidat la funcția de prim-ministru. Din păcate, ambasadorului nu îi păsa că situația se poate agrava. Orientarea geopolitică pro-occidentală a Chișinăului este mai importantă pentru el decât stabilitatea în țară”, se arată în Declarație.

Astfel, Moscova cere Statelor Unite să înceteze ingerințele în chestiunile interne ale altor state suverane.

„În aceste condiții, suntem nevoiți să îndemnăm repetat partenerii noștri occidentali să renunțe la implicarea în treburile interne ale altor state. Astăzi, nu predicile SUA și instrucțiunile UE ajută R. Moldova să iasă din criză, ci respectarea suveranității acestei țări și neintervenția în procesele sale politice pot ajuta Moldova să iasă din criză”, se mai arată în Declarație.

Amintim că săptămâna trecută Dereck J. Hogan, Ambasadorul SUA în Republica Moldova, a scris un editorial pentru portalul Anticoruptie în care se referă la situația pandemică și politică din R. Moldova. 


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...

Comments are closed.