(foto) Universul Chișinău. Cum a luat naștere, ce lumi cuprinde și până unde se extinde

BeFunky-collage (2)

Se spune că în Moldova trăim într-un mare sat, iar Chișinău este clubul. De asemenea, mulți se plâng de găurile de pe drumurile capitalei neștiind că ele ascund un mister. Noi am descoperit că orașul Chișinău, de fapt, e un univers în devenire, cu lumi care apar și dispar, cu lumi cât mai diverse și lumi ale căror reguli te pot surprinde. Prin acest articol încercăm să-ți facem o incursiune în lumile Chișinăului.

Ce știu chișinăuienii despre lumile din Chișinău

Înainte de a păși în lumile descoperite de noi, am încercat să aflăm ce cunosc locuitorii capitalei despre acest univers. Cu toate că a fost o întrebare care provoca nedumerire, am reușit să adunăm răspunsuri diverse. Vedeți mai jos ce ne-a ieșit.

Despre începutul lumilor: Lumea Copiilor

Așa cum și era normal, prima lume faimoasă ce apărea la Chișinău a fost „Lumea Copiilor”, în perioada în care universul Chișinău era abia un mic embrion, iar Big Bang-ul marketingului încă nu exista. Farmecul acestei lumi era strâns legat de fiecare erou-copil care îi pășea pragul. Odată ce pătrundeau în acel univers, toate personajele își activau superputerile și se transformau în eroii lor preferați. Cea mai „periculoasă” superputere a copiilor era acea de a-și convinge însoțitorii să facă astfel ca jucăriile de pe rafturi să se teleporteze în brațele lor. Toți ieșeau de acolo cu zâmbetul pe față, iar fericirea se răspândea imediat de la unul la celălalt, precum noua tulpină britanică a coronavirusului. Orașul radia de fericire.

Într-o bună zi, la ușa universului bun a bătut cel mai fioros univers, pe nume „privatizarea”. Acesta l-a amenințat și i-a transmis că nu mai are mult de activat. Înspăimântat de primejdia ce avea să-l pască, universul cel bun căuta o cale prin care să supraviețuiască și era foarte trist că tărâmul fermecat nu va mai exista.

Epuizând toate ideile, universului bun nu i-a rămas decât să accepte abdicarea și să își folosească ultima lui dorință. Acesta a hotărât să producă o „explozie”, astfel ca spiritul lui să fie omniprezent în continuare prin oraș și să trăim cu el. Astfel, în anii ’90, s-a produs marea explozie din Chișinău. Universul bun s-a sacrificat, iar particule din el s-au împrăștiat prin tot orașul. De fapt, găurile ce apar pe drumurile din oraș nu-s întâmplătoare, ele sunt găuri negre ce dau naștere la cât mai multe, diverse, și uneori ciudate lumi.

Despre lumile care există la Chișinău

Echipa #diez, fiind exploratoare de fire, a încercat să găsească câteva dintre lumile ce există, dar în această aventură avem nevoie de ajutorul vostru. În caz că mai cunoașteți lumi, așteptăm o fotografie și adresa acesteia.

Lumea Pernuțelor – strada Albișoara 4

Lumea Tapetelor – strada Salcâmilor 28


Lumea Încălțămintei – bulevardul Iuri Gagarin 5


 Lumea Fierului – strada Vadul lui Vodă 34


 Impero, lumea luminilor – strada Calea Ieșilor 9

 Мир глушителей – strada Uzinelor

 Мир замков – strada Alexandru cel Bun 22

Lumea Jaluzelelor – strada Nadeja Russo 17


Mir Posudî – strada Strășeni 3

 Lumea Ceasurilor – bulevardul Grigore Vieru 20

 Мир матрасов – strada Sarmizegetusa 37/1

Lumea Turismului – strada Vasile Alecsandri 131

 Lumea Pescarilor – strada Columna 63


Lumea Cadourilor – strada Armenească


Lumea Huselor – strada Calea Moșilor 4


Lumea Laptopurilor – bulevardul Moscova


Lumea Albiturilor

Lumea Constructorilor

Lumea Imobilului – strada Bogdan Voievod 2

În harta de mai jos, puteți accesa adresele tuturor lumilor din Chișinău.

Tu în ce lume trăiești? Poftim un cântecel pentru diversificare și acceptare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente