(video) Compania Bio-Hybrid a prezentat un vehicul care ar fi util şi pentru hamalii de la Piaţa Centrală

În unele ţări europene din occident, livrarea mărfurilor cu biciclete speciale câștigă tot mai multă popularitate, având în vedere tendinţa ecologică din ultimii ani. Uneori aceste vehicule sunt echipate cu un motor electric suplimentar pentru a ajuta conducătorul auto să învârtă pedalele.

Reieşind din aceste necesităţi şi caracteristici, compania germană Bio-Hybrid a mers mai departe și a introdus un mini-pickup cu patru roți. Vehiculul are pedale de bicicletă sub picioarele șoferului și baterii litiu-ion.

https://www.youtube.com/watch?v=rtaXra3RGD8

Acest Bio‑Hybrid PICK-UP arată cel puţin interesant și neobișnuit. Scaunul șoferului este situat într-o cabină acoperită cu un parbriz imens echipat, echipat cu un deflector de aer pentru dezaburire şi un ştergător. De direcţie răspunde un ghidon, care are integrat pe el şi un monitor de 5.0 inci, unde sunt afişate toate informaţiile necesare.

Vehiculul este pus în mişcare manual, de picioarele conducătorului care învârte pedalele respective, însă la necesitate, o parte din efortul fizic poate fi preluat de două mici motoare electrice, cu o putere de 250 de waţi fiecare. Acestea din urmă pot ajuta pickup-ul să accelereze chiar şi până la maxim 25 de km/h!

Capacitatea bateriilor litiu-ion este de 1.2 kWh. Producătorul spune că este suficient pentru o autonomie electrică de aproximativ 50 de km, ori de până la 100 de km în regim mixt, dacă doar îi oferă suport şoferului.

Platforma marfară are o lungime de numai 1.3 metri. Aceasta are o capacitate de aproximativ 120 de kg, greutatea vehiculului în sine fiind de 400 kg. Şi în plus față de versiunea cu benă, există la comandă și versiuni cu nişte cutii de depozitare închise, precum și module de lucru speciale.

Preţul unui Bio‑Hybrid PICK-UP în Germania este de 11.390 de euro (cu un avans de 490 de euro). Livrările vor începe în septembrie 2021 în funcție de primul venit, primul servit, iniţial în Germania.

Iar clienţii care vor face comenzi până la 30 aprilie 2021 se vor alege cu o reducere de 500 de euro şi vor primi în schimb un exemplar din ediţia limitată Pioneer Edition. Aceasta include o baterie portabilă și un încărcător, un sistem de iluminare cu LED-uri, semnalizatoare de direcţie, suspensie completă, frâne pe disc hidraulice, un afișaj multi-touch de 5 inci, integrare 4G și GPS, un port de încărcare USB și navigație cu afişare de autonomie bazată pe topologie. Bena ediţiei limitate este formată dintr-o suprastructură cu șine, o ușă din spate și un set de pereţi despărțitori.

Apropo, în Germania, Bio-Hybrid PICK-UP, dar şi Bio-Hybrid DUO (variantă pentru doi pasageri de 9.490 de euro, cu livrări din august), pot fi operate fără permis de conducere!

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/