fbpx

Efectul Navalnîi: SUA extinde restricţiile asupra exporturilor spre Rusia

SUA a anunţat extinderea restricţiilor asupra exporturilor spre Rusia în cazul dosarului privind otrăvirea opozantului rus Aleksei Navalnîi, despre care serviciile de informaţii americane susţin că responsabilitatea aparţine Moscovei, informează Agerpres.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Departamentul pentru Comerţ din SUA nu a detaliat despre ce noi restricţii e vorba şi a subliniat pur şi simplu, într-un scurt comunicat, că ele le completează pe cele anunţate în 2 martie.

SUA adoptaseră atunci sancţiuni financiare împotriva a şapte înalţi responsabili ruşi, între care Aleksandr Bortnikov, şeful Serviciul Federal de Securitate (FSB), constând în special în îngheţarea activelor deţinute de aceştia în SUA.

La rândul său, Biroul de industrie şi securitate (BIS) din cadrul Departamentul Comerţului adăugase 14 nume pe „lista entităţilor”, un instrument utilizat pentru a restrânge exportul, reexportul şi transferul de produse spre unele ţări, când acestea sunt considerate implicate în activităţi contrare securităţii naţionale sau intereselor politicii externe a SUA.

„Recurgând la agenţi neurotoxici ilegali împotriva disidenţilor, atât în interiorul, cât şi în exteriorul frontierelor sale, guvernul rus a acţionat cu încălcarea flagrantă a angajamentelor în vigoare din Convenţia asupra armelor chimice şi a pus în pericol de moarte în mod direct proprii săi cetăţeni şi ai altor ţări”, a reacţionat Departamentul Comerţului.

De asemenea, „Ministerul Comerţului s-a angajat să împiedice Rusia să acceadă la tehnologii americane sensibile care ar putea fi deturnate pentru activităţi răuvoitoare în domeniul armelor chimice”.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button