fbpx

Situație jenantă pentru o familie din SUA: Nu i s-a permis un zbor, deoarece copilul cu nevoi speciale nu poate purta mască de protecție

Familia unui copil care suferă de autism nu a fost lăsată sa urce în avion, deoarece micuțul de 4 ani nu purta mască. Potrivit companiei, toți pasagerii, fără excepții, trebuie să aibă echipament de protecție.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cazul a avut loc în SUA, iar părinții afirmă că, potrivit recomandărilor în vigoare în SUA, pasagerii pot fi scutiți de portul măștii din motive medicale, transmite Digi24, cu referire la BBC. Mama piciului afirmă că băiatului îi plac zborurile și că a fost afectat de situație.

Potrivit femeii, copilul avea certificatul medical corespunzător. Aceasta relatează că, dacă poartă masca, copilul își ține involuntar respirația, iar acest fapt îl poate speria sau îi poate afecta starea de sănătate/

Atunci când au prezentat documentul reprezentanților companiei aerieni, ei au invocat că autismul nu reprezintă dizabilitate. Până la urmă, familia a reușit să ia zborul și să ajungă la destinați cu o altă companie aeriană, care i-a permis să urce la bordul aeronavei.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button