/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Maia Sandu s-a întâlnit cu reprezentanții Ministerului Sănătății. Propunerea CSS privind introducerea stării de urgență, pe agenda discuțiilor 

17 martie 2021, ora 17:48

Șefa statului, Maia Sandu, a avut o întâlnire cu noii secretari de stat de la Ministerul Sănătății. În cadrul discuțiilor, situația pandemică a fost principalul subiect de pe agenda discuțiilor. Maia Sandu a precizat că a vorbit cu echipa Ministerului Sănătății despre planul de răspuns la infecția cu Covid-19 și aplicarea măsurilor recomandate în decizia CSS din 13 martie.

„Azi am avut o discuție cu echipa Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Am discutat cu noii secretari de stat, cu șefi de direcție pentru a afla ce probleme întâmpină ministerul în lupta cu pandemia și cu ce poate ajuta președinția. Am vorbit despre planul de răspuns la infecția cu Covid-19 și aplicarea măsurilor recomandate în decizia CSS din 13 martie, necesare pentru a atenua presiunea pe sistemul de sănătate și a opri răspândirea virusului. În special, ne-am referit la suplimentarea locurilor spitalicești, elaborarea unui mecanism de livrare a medicamentelor compensate la domiciliu, mărirea capacității de testare, asigurarea supravegherii stricte a tratamentului cazurilor ușoare și moderate”, a declarat Maia Sandu.

În context, șefa statului a precizat că a discutat despre necesitatea creșterii capacității de vaccinare în următoarele săptămâni și accelerarea procesului pentru a trece mai repede la etapa a 2-a din planul de vaccinare. „Am solicitat urgentarea discuțiilor cu producătorii și asigurarea procurării cât mai rapide a vaccinurilor”, a adăugat Maia Sandu.

„Scopul nostru comun este să oprim răspândirea virusului și să salvăm cât mai multe vieți. Este nevoie de un efort consolidat al instituțiilor pentru a reuși să oprim pandemia. Tocmai de aceea, voi continua să depun toate eforturile pentru a obține vaccin, echipamente medicale, generatoare de oxigen, medicamente și alt ajutor necesar pentru sistemul de sănătate și cetățenii noștri”, a mai declarat Maia Sandu.

Precizăm că de la începutul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, în Republica Moldova au fost vaccinați peste 16 mii de oameni.

Președinta Republicii Moldova a recomandat Comisiei extraordinare din sănătate să introducă un lockdown pentru două săptămâni, pentru a diminua infectările cu noul virus COVID-19.

Guvernul a aprobat, pe data de 15 martie curent, trei secretari de stat la Ministerul Sănătății. Este vorba de doi medicii, Igor Curov și Denis Cernelea, și Vasile Cușca.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram