/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, pericol atomic și noi reguli de mobilizare pentru armata ucraineană

COVID-19, pe locul doi în rândul cauzelor mortalității în R. Moldova

missing
17 martie 2021, ora 19:36

Virusul COVID-19 se află pe locul doi printre cele mai răspândite cauze de deces în rândul moldovenilor. Despre aceasta a anunțat secretara Minsiterului Sănătății, Tatiana Zatîic, în cadrul unui briefing de presă pe 17 martie curent.

„La nivel de țară, mortalitatea din cauza COVID-ului este pe locul doi, după maladiile cardio-vasculare, ceea ce este foarte grav. Noi vorbim despre o infecție care și-a ocupat un loc de frunte în structura mortalității generale a populației în Republica Moldova și este o situație foarte gravă”, a spus secretara de stat.

Potrivit reprezentanților Ministerului Sănătății, vârsta medie a persoanelor care decedează din cauza complicațiilor provocate de infecție este de 67 de ani. Mortalitatea totală la o sută de mii de locuitori din cauza virusului COVID-19 este 125.

Astăzi au fost înregistrate 34 de cazuri de deces în rândul persoanelor infectate. Bilanțul persoanelor care au pierdut lupta cu virusul a ajuns la 4 436.

Republica Moldova a înregistrat un nou antirecord la numărul cazurilor noi de infectare cu virusul COVID-19. Alte 1 916 persoane au fost astăzi diagnosticate cu noul coronavirus.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram