/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Ministerul rus de Externe acuză ambasadorul SUA la Chișinău că se implică în treburile interne ale R. Moldova

missing
17 martie 2021, ora 20:16

Ministerul rus de Externe acuză ambasadorul SUA la Chișinău Dereck J. Hogan că se implică în treburile interne ale R. Moldova, după ce a scris un editorial în care a menționat că politicienii și infractorii corupți nu mai pot dicta cursul viitorului țării.

„Ambasadorul D. Hogan nu a putut rezista să arate conducerii moldovenești exact ce ar trebui să facă – „să respecte voința poporului, să rezolve impasul actual și să se apuce de lucru pentru a răspunde nevoilor urgente ale cetățenilor”. Astfel de declarații de îndrumare nu sunt adecvate din partea șefului unei ambasade străine față de liderii unui stat suveran”, se arată într-un comunicat al Ministerului rus de Externe.

Cu un comentariu la acest subiect a venit deputatul Iurie Reniță. „În cazul în care admitem că Ambasadorul SUA la Chișinău „face declarații călăuzitoare pentru conducerea unui stat suveran”, atunci apare fireasca întrebare: de ce Kremlinul ignoră în mod sfidător același drept suveran al Republicii Moldova care insistă ca Federația Rusă să-și retragă necondiționat trupele sale militare, aflate ilegal pe teritoriul nostru”, a întrebat alesul poporului.

Mai mult, deputatul este de părere că Federația Rusă, prin prezența ilegală a trupelor sale, dar și a emisarilor săi politici și diplomatici, este direct implicată în menținerea și consolidarea regimului separatist de la Tiraspol.

Ambasadorul SUA la Chișinău: „Aleșii R. Moldova trebuie să rezolve impasul actual și să se apuce de lucru”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram