marți, 23 aprilie, 2024
8.2 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeAplicarea de primăvară a erbicidului Sekator Progress OD la cereale

Aplicarea de primăvară a erbicidului Sekator Progress OD la cereale

Recomandate

Culturile de cereale sunt plante cu potențial enorm de producție (recordul mondial pentru grâu este de peste 17 tone pe hectar) cu o perioadă de vegetație (viață) de aproximativ 250-270 zile dintre care cel puțin 60-70 zile constituie repausul vegetativ (în ultimii ani, termenul s-a redus din cauza toamnelor mai lungi și temperaturilor pozitive pe parcursul iernii).

Desigur, pe parcursul duratei de viață există o serie de factori care reduc semnificativ potențialul de producție al cerealelor, iar unul din acestea este cu siguranță concurența buruienilor pentru apă, hrană și lumină.

Plante de grâu cu specii de buruieni Brâncuța (Sisymbrium oficinalle), Traista Ciobanului ( Capsella bursa-pastoris):

O tendință mondială care se accentuează tot mai mult și în Republica Molodva este aplicarea erbicidelor la cereale din toamnă, iar unul dintre aceste erbicide este Sekator Progress OD de la Bayer care poate fi aplicat și în toamnă și, bineînțeles, primăvara (de la 5°C).

Cum păstram potențialul culturilor de cereale Primăvara?

Pentru a obține maxim din culturile de cereale primul lucru pe care trebuie să îl facem este să eliminăm buruienile cât mai curând posibil, conform recomandărilor graficului de mai jos:

Reieșind din datele de mai sus este primordial de a elimina buruienile în primele 15-20 zile de la reluarea vegetației (25 februarie-5 martie în Repubica Moldova), iar recomandarea Bayer este Sekator Progress OD cu norma de 110 ml/ha datorită calităților produsului și anume:

  • Eficient la temperaturi scăzute (de la 5°C);
  • Spectru larg de buruieni combătute (turită, brancuță, traista ciobanului, veronica, samulastra de rapiță, urzică, samulastra de floare);
  • Formularea OD ( adera foarte bine la suprafața buruienilor chiar dacă este și un pic de rouă;
  • Preluare de către buruieni inclusiv prin sol;
  • Conține antidot (nu stresează planta).
Bayer
Bayerhttps://agrobiznes.md/bayer
Reprezentanţa Companiei „BAYER” SRL Bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt 196 MD-2004, mun. Chişinău Tel: 022 212 354; 022 211 155; 069 300 529 sau 069 914 093 Email: [email protected]

Citește și ›

Advertoriale