Principală  —  IMPORTANTE   —   Peste 16 mii de persoane,…

Peste 16 mii de persoane, din R. Moldova, au fost vaccinate împotriva COVID-19

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) anunță că până marți, 16 martie, 16 131 de persoane au fost vaccinate împotriva COVID-19, dintre care 1.317 au fost imunizate în ultimele 24 de ore.

Potrivit MSMPS, 326 de persoane din 16 131 au avut reacții adverse ușoare după vaccinare. Alte opt persoane imunizate au avut reacții adverse moderate.

Toate reacțiile adverse au apărut în primele 24 de ore de la administrarea vaccinului și au dispărut în cel mult două zile, a anunțat astăzi, 16 martie, medicul epidemiolog din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), Laura Țurcan.

Campania de vaccinare împotriva COVID-19, în R. Moldova, a început pe 2 martie, după ce sâmbătă, 27 februarie, la Chișinău au ajuns peste 21 de mii de doze de vaccin, donate de România prin intermediul Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene.

Joi, 4 martie, autoritățile din R.Moldova au recepționat un alt lot cu 14 400 de doze de vaccin AstraZeneca, prin intermediul platformei COVAX.