Principală  —  IMPORTANTE   —   Principalele declarații ale PSRM, după…

Principalele declarații ale PSRM, după dialogul cu președinta R. Moldova. Dodon: „În sfârșit am avut un dialog constructiv. Mă bucur că am avut această întrevedere pentru a găsi soluții”

Liderul socialiștilor Igor Dodon susține că a avut un dialog constructiv în cadrul întrevederii de marți, 16 martie, cu președinta R. Moldova, Maia Sandu. Totodată, socialiștii menționează că alegerile parlamentare anticipate nu pot fi organizate în perioada apropiată din motiv că situația epidemiologică este nefavorabilă. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui briefing de presă.

„După trei luni de zile, în sfîrșit am avut un dialog constructiv. Mă bucur că am avut această întrevedere pentru a găsi soluții politice, constituționale și epidemiologice.

Consider că la această etapă să vorbim despre scenarii politice în condiții pandemice ar fi inuman și incorect. Sunt convins că cetățenii așteaptă să prioritizăm agenda noastră.

Noi am înaintat un candidat la funcția de premier. Numirea unui Guvern cu funcții depline ar putea să facă față pandemiei mai eficient. Candidatura a fost înaintată anterior și are susținerea în continuare. Dacă vor fi propuse alte candidaturi noi suntem gata să le examinăm.

Acest Parlament trebuie resetat. Când? Cineva dorea cât mai curând, dar acest lucru nu este posibil. La toamnă putem să discutăm, doar după ce suntem siguri că putem față crizei pandemice.

Acest lucru va fi doar când situația pandemică se va ameliora. Numai atunci când vor fi vaccinați 300 – 400 de mii de persoane ar posibilă organizarea. Acum nu este posibilă organizarea anticipatelor. În caz contrariu, acest lucru este foarte periculos”, a declarat Dodon.

„Noi discutăm cu doamna Durleșteanu diferite scenarii, inclusiv scenarii politice. Nu o să deschid parantezele. În Parlament există majoritate parlamentară și este posibilitatea de a înainta un candidat la funcția de premier”, a mai spus Dodon.

Mariana Durleșteanu, pe care socialiștii au înaintat-o la funcția de prim-ministru, a anunțat marți, 16 martie, că își retrage candidatura. Despre retragerea candidaturii ei la funcția de premier, Durleșteanu a anunțat printr-un mesaj publicat pe pagina ei de Facebook, în timp ce deputații fracțiunii PSRM se află, la Președinție, la consultările cu președinta R. Moldova Maia Sandu.

Marți dimineață, 16 martie, la Președinție au început rundele de consultări. Deputați din fracțiunile parlamentare din Legislativul de la Chișinău vor discuta cu președinta R. Moldova, Maia Sandu, despre situația politică din țară.

Până acum, șefa statului a avut întrevederi cu deputații Partidului Acțiune și Solidaritate, Platformei DA, Partidului ȘOR, PRO Moldova, Partidului Democrat și Platformei DA.

Citește și: