Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   DOC/ Președinta Maia Sandu a…

DOC Președinta Maia Sandu a semnat decretul prin care l-a desemnat pe Igor Grosu la funcția de prim-ministru

Președinta Maia Sandu a semnat decretul prin care l-a desemnat pe Igor Grosu, președintele interimar al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) în calitate de candidat la funcția de prim-ministru. Decizia a fost luată după ce Mariana Durleșteanu, pe care socialiștii au înaintat-o la funcția de prim-ministru, a anunțat marți, 16 martie, că își retrage candidatura. 

Președinta Sandu susține că i-a cerut lui Igor Grosu să pregătească programul și să formeze echipa de guvernare cu care să meargă în Parlament.

„Am luat act de decizia Marianei Durleșteanu de a-și retrage candidatura pentru funcția de prim-ministru. Având în vedere că nu există la moment un candidat care să fie susținut de o majoritate parlamentară absolută formalizată, am decis să-l înaintez pe Igor Grosu în calitate de candidat la funcția de prim-ministru al R. Moldova. I-am cerut domnului Grosu să pregătească programul și să formeze echipa de guvernare cu care să meargă în Parlament.”, a spus Maia Sandu.

Foto: Președinția R. Moldova

Mariana Durleșteanu, pe care socialiștii au înaintat-o la funcția de prim-ministru, a anunțat marți, 16 martie, că își retrage candidatura. Despre retragerea candidaturii ei la funcția de premier, Durleșteanu a anunțat printr-un mesaj publicat pe pagina ei de Facebook, în timp ce deputații fracțiunii PSRM se aflau, la Președinție, la consultările cu președinta R. Moldova, Maia Sandu.

Marți dimineață, 16 martie, la Președinție au început rundele de consultări. Deputați din fracțiunile parlamentare din Legislativul de la Chișinău au discutat cu președinta Maia Sandu despre situația politică din țară.

Până acum, șefa statului a avut întrevederi cu deputații Partidului Acțiune și Solidaritate, Platformei DA, Partidului ȘOR, PRO Moldova, Partidului Democrat și Platformei DA.