Principală  —  IMPORTANTE   —   Pavel Filip, despre decizia Maiei…

Pavel Filip, despre decizia Maiei Sandu de a-l înainta pe Igor Grosu la funcția de premier: „Regret că președinta nu a discutat cu noi la consultări acest scenariu”

„Regret că președinta nu a discutat cu noi la consultări acest scenariu, pe care era clar că îl avea pregătit din timp. A consulta înseamnă a întreba, a cere o părere, un sfat; a se sfătui cu cineva”, a scris, într-o postare pe Facebook, liderul democraților Pavel Filip, după ce președinta R.Moldova l-a înaintat la funcția de premier pe Igor Grosu.

Partea bună e că am scăpat de un eventual candidat al majorității Dodon-Șor. Cât despre noul candidat, nu am înțeles încă dacă de data aceasta vorbim de un guvern pe bune sau și acum ni se va cere să nu-l votăm. Nici nu vreau să iau în calcul posiblitatea că noul candidat va cere din nou zero voturi, pentru că țara nu va supraviețui fără un Guvern funcțional, se arată într-o postare a lui Pavel Filip.

Marți dimineață, la Președinție, au încep rundele de consultări. Deputați din fracțiunile parlamentare din Legislativul de la Chișinău au discutat cu președinta R. Moldova, Maia Sandu, despre situația politică din țară.

Liderul democraților Pavel Filip a declarat că în cadrul întrevederii de marți, 16 martie, cu președinta R. Moldova, Maia Sandu, au fost discutate două subiecte: alegerile anticipate și instalarea unui guvern. În context, deputații Partidului Democrat au menționat că este necesar investirea unui Guvern pentru o perioadă limitată, iar pe platforma parlamentară PDM-PAS-PPDA-PSRM „se poate identifica o garnitură guvernamentală de compromis”.

Președinta R. Moldova Maia Sandu a înaintat candidatura președintelui interimar al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Igor Grosu la funcția de premier. Decizia a fost anunțată după consultările cu fracțiunile parlamentare de astăzi, 16 martie.

Mariana Durleșteanu, pe care socialiștii au înaintat-o la funcția de prim-ministru, a anunțat marți, 16 martie, că își retrage candidatura.