15:07:47 20.04.2024
Stiri

Un post de muncă la Inspectoratul de Poliție Bălți, „vândut” cu 1 300 de euro: Mama unui tânăr a mers la Procuratură, iar doi polițiști riscă până la șapte ani de închisoare

Actualitate 16.03.2021 09:18 Vizualizări2056 Autor: Ziarul National
Un post de muncă la Inspectoratul de Poliție Bălți, „vândut” cu 1 300 de euro: Mama unui tânăr a mers la Procuratură, iar doi polițiști riscă până la șapte ani de închisoare


I s-a promis că fiul va fi angajat la Inspectoratul de Poliție din Bălți contra sumei de 1 300 de euro, dar a trecut jumătate de an de când a dat banii și acest lucru nu s-a mai întâmplat.

O locuitoare dintr-o suburbie a Bălțiului a mers la procurorii anticorupție și a denunțat doi oameni ai legii care au stors-o de bani în schimbul unei promisiuni false.

Astfel, un angajat al Direcției de patrulare Nord a Inspectoratului General al Poliției și un angajat din cadrul Inspectoratului de Poliție Bălți au fost reținuți, în seara zilei de ieri, chiar în birourile acestora, fiind bănuiți de trafic de influență.

Potrivit procurorilor, începând cu luna iunie 2020, polițiștii au pretins și au primit 900 de euro de la o femeie, susținând că au influență asupra persoanelor publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Bălți și pot intermedia un contract de angajare pentru fiul acesteia în una dintre funcțiile din cadrul acestei instituții.

Ulterior, pentru urgentarea procedurii, au pretins și primit de la mama băiatului încă 5 000 de lei, iar peste puțin timp cei doi polițiști au avut nevoie de încă 3 500 de lei, de această dată pentru a-i determina pe responsabilii din cadrul Comisiei medicale a Spitalului MAI să elibereze concluzia medicală necesară pentru angajare.

Chiar și așa, la mai bine de jumătate de an de când a dat banii, tânărul nu a mai fost angajat, mama acestuia făcând denunț la organele de drept.

Dacă voi fi găsiți vinovați, polițiștii riscă amenzi de până la 200 de mii de lei sau închisoare de până la șapte ani.

Operațiunea de reținere a fost realizată de Oficiul Nord al Procuraturii Anticorupție în comun cu Serviciul Protecție Internă și Anticorupție al MAI.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md