01:36:13 25.04.2024
Stiri

Cum comentează IGP faptul că funcțiile din cadrul inspectoratelor de poliție din R. Moldova sunt „VÂNDUTE”

Actualitate 16.03.2021 13:52 Vizualizări1252 Autor: Ziarul National
Cum comentează IGP faptul că funcțiile din cadrul inspectoratelor de poliție din R. Moldova sunt „VÂNDUTE”


Inspectoratul General al Poliției (IGP) anunță că a inițiat anchete de serviciu atât în cazul polițiștilor de la Bălți care „vindeau” funcții în cadrul Inspectoratului de Poliție din acest municipiu, dar și în cazul inspectorilor de patrulare din sud care estorcau mită de la șoferii prinși că au încălcat regulile circulației rutiere.

Conducerea IGP vrea stabilească circumstanțele „pentru luarea unei decizii legale” vizavi de cazurile semnalate de ofițerii și procurorii anticorupție.

CITIȚI și Un post de muncă la Inspectoratul de Poliție Bălți, „vândut” cu 1 300 de euro: Mama unui tânăr a mers la Procuratură, iar doi polițiști riscă până la șapte ani de închisoare

„În contextul în care un polițist din Bălți și altul din cadrul Direcției de patrulare Nord a INSP au fost reținuți fiind suspectați de trafic de influență, iar alți patru angajați ai Direcției de patrulare Sud a INSP suspectați de corupere pasivă, Inspectoratul General al Poliției reiterează importanța respectării prevederilor legislației de către polițiști cu privire la obligația pe care o au aceștia, evitând implicarea în activități ilicite. Condamnăm asemenea cazuri printre angajații instituției și accentuăm că nu tolerăm astfel de ilegalități în rândul polițiștilor”, se arată într-un mesaj al IGP.

CITIȚI și Patru inspectori de patrulare, reținuți după ce au fost FILAȚI timp de mai multe luni: Cereau ZI de ZI de la șoferii trași pe dreapta euro, lei sau benzină

Instituția dă asigurări că va oferi tot sprijinul de care au nevoie instituțiile abilitate pentru a investiga astfel de cazuri.

Amintim că procurorii și ofițerii anticorupție au reținut în ultima zi șase polițiști - doi pentru că au luat 1 300 de euro de la mama unui tânăr pentru a-l angaja la Inspectoratul de Poliție Bălți, iar alți pentru pentru că estorcau, zi de zi, de la șoferi euro, lei și benzină.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md