Igor Grosu, candidatul înaintat de Maia Sandu la funcția de premier

Mariana Colun
16/03/2021

După o rundă de consultări cu toate fracțiunile și grupurile parlamentare, președinta Maia Sandu a decis să înainteze la funcția de prim-ministru candidatura lui Igor Grosu, deputat al fracțiunii PAS. 

„Am luat act de decizia Marianei Durleșteanu de a-și retrage candidatura la funcția de premier. Având în vedere că nu există un candidat care să fie înaintat de o majoritate parlamentară, am decis să-l înaintez pe Igor Grosu la funcția de premier și i-am cerut candidatului desemnat să pregătească programul și să formeze o echipă cu care să meargă în Parlament”, a menționat Maia Sandu.

Amintim că Mariana Durleșteanu, nominalizată de alianța PSRM - Pentru Moldova la funcția de premier, a decis să își retragă candidatura. Ea și-a motivat decizia prin faptul că „nu își poate permite ca numele și reputația să îi fie folosite pentru reglări de conturi între clanurile politice”. Anunțul a fost făcut marți pe pagina ei de Facebook. 

Igor Grosu este deputat în Parlament. După alegerea Maiei Sandu în frunctea statului, Igor Grosu a fost numit președinte interimar al Partidului Acțiune și Solidaritate. Îîn mai–decembrie 2003, Grosu a exercitat funcția de coordonator de proiect la Ministerul Economiei, Unitatea de implementare a grantului Băncii Mondiale, Strategia de Creştere Economică şi Reducere a Sărăciei. În decembrie 2003– iunie 2004, a fost manager de proiect la Ministerul Economiei, Unitatea de implementare a grantului Băncii Mondiale, Strategia de creștere economică și reducere a sărăciei.

În 2004–2008, a ocupat postul de șef al Secretariatului Consiliului pentru Participare din cadrul Ministerului Economiei. În august–septembrie 2008, Igor Grosu a fost șef al Secretariatului Consiliului pentru Participare, Departamentul pentru Analiza Politică al Cancelariei de Stat, PNUD. În 2009–2012, a fost expert principal în cadrul Cancelariei de Stat. În perioada 2005–2012, a deținut funcția de membru al Consiliului de Administrație Amnesty International Moldova. Între 2012 și 2015 a fost viceministru al Educației.

Mariana Colun
16/03/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii